KİŞİ SEVDİĞİYLE BERABERDİR

-Bazı gençler yılbaşında Hıristiyan ve Yahudilerin adetlerine uyup topluca içip arabalara dolup coşku içinde giderken kaza yapar, ölmeseler bile sakat kalıp yıllarca acı içinde kıvranırlar.

Bir peygamberin doğum veya ölüm günü, hindi kesip, alkol alıp sokaklara kusmakla, çam fidanı yolmakla, sokaklarda taşkınlık yapıp başkalarının ayıp yerlerine el atmakla rezilce kutlanmaz.

Kuran okuyup mevlit ve ilahi dinleyerek ve dualar ederek kutlanır. Bu günkü kutlamalar, yılbaşı kutlaması adı al-tında topluca Allah'a isyan edilen rezalet kutlamalarıdır.

-Bazı gayretli gençler; işyerlerindeki verimli çalışmaları ile işverene iyi kazandırdıkları için Umre ile ödüllendirilmiş, Hoca Efendilerin öncülüğünde o mübarek topraklara yüz sürmüşler. Zemzem suyu içip, Rabbimize bol bol şükür edip, topluca cenabı hakka ibadet etmişler.

Neticede hacı sevabı alıp yuvalarına dönmüşler. Elinden geldiği kadar günahtan kaçan Müslüman, Hz. Allah'a ibadet ettiği müddetçe yeryüzünün melekleri gibidir.

Rabbimiz hepimize şuur ve ibadet aşkı versin.

KENDİNE GELEBİLMEK

Bir yere misafir oldum, 3-5 misafir daha vardı. İki tanesi arsa alıp satanlardanmış. Başkaları hiç konuşmadı, o arsa alıp satanların biri konuşmaya başladı.

Çok fakir bir aileden geldiğini, 3 arkadaş Almanya'ya çalışmaya gittiklerini, orada biriktirdikleri paraları Türkiye ye dönünce birleştirip arsa alıp satmaya başladıklarını anlattı. Sonra ortaklar ayrılıp herkes kendi başına bu işi devam ettirdiklerinden şu anda 10 tane arsası olduğunu anlattı. " Nereden baksan şimdi şu kadar trilyon eder" dedi.

İkinci arkadaş söze karıştı, o da çok sıkıntılar çektiğini, arkadaş kurbanı olduğunu ama edindiği tecrübelerle kendini tekrar toparladığını anlattı. O'nun da epey arsası varmış.

KABİR HAYATI

Bir ara durdu, sükut etti "bakmayın atıp tuttuğuma, aslında benim kabirlikte 180 santim yerim var" dedi. Biz insanlar hep işimize geldiği şekilde konuşur, hareket ederiz. Bazı insanların kütüphanesinde çeşitli konularda kitap vardır fakat bir tane kabir hayatından, mahşerden, sırattan, cennetten cehennemden bahseden kitap yoktur.