KİŞİ KENDİSİNİN VE TOPLUMUN AYNASI

Son dönemde 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI olan isimleri v e ortaya çıkan isimleri eleştirdim. Kimseyle bir ALIP VEREMEDİĞİM yok. Sadece topluma mal olmuş kişileri LİSTELERDE göremediğim, onların yerine VITTIRI VIZZIK isimleri gördüğüm için kendimce tepki gösterdim. Yoksa BANANE!

Ben böyle yapınca kadim bir okuyucum, “Madem çok iyi biliyorsun ADAY OL” demiş. Benim hiçbir zaman böyle bir niyetim olmadı. Bana göre herkes kendi İŞİNİ yapmalı. Peygamber efendimiz (SAV), “HER MİLLET LAYIK OLDUĞU ŞEKİLDE YÖNETİLİR” der. Bir Hadis-i Şerif’te “Siz nasıl olursanız sizin idarecileriniz de öyle olur” buyruluyor.

Şimdi konu ADAY ADAYLARINDAN buraya nasıl geldi diyenleriniz olabilir. Ben size İYİ Parti’deki TEMAYÜL YOKLAMASI sonrası ve CHP’nin Ankara’ya TEKLİF ettiği listeyi anlatacağım. İlk önce İYİ Parti’nin listesini ele alalım. 9 noktada yapılan yoklamaya 72 ADAY ADAYI katıldı. 34 bin üye SIRALAMAYI belirlemek için oy kullandı. Sabaha kadar sayım yapıldı.

Daha öncede belirtmiştim, “İYİ Parti’nin listesinden amblemini çıkarın PAZARCILAR ODASI üye listesi zannedersiniz” diye. Hepsi bir birinden ilginç isimler. İçlerinde İYİ SİYASETÇİLER yok değil. Sonuçta TEMAYÜL yapıldı bitti. Aykut Kaya (3017), Ali Adnan Kaya (2782), Ayşen Kurt (2621), İlhami Okudan (2491), Mehmet Başaran (2396), Musa Ertuğan (2087), Mesut Yılmaz (181), Durmuş Kaplan (1812), Arif Kocabıyık (1684) ve Nesrin Ünal (1644 ) oy almış.

Bu ilk 10’a giren isimler. Bir de partide sahanının tozunu yutup DİBE VURANLAR var. Hele hele büyük umutlarla BAŞVURUP 3-5 oy alanlar. Tarlada izleri olmadıkları aldıkları oylardan belli. Ancak 2600’lü oy alan MANKEN VARİ ablalarımızın da hakkını vermişler.

Yoklamada 3 bin 17 oyla ilk sırada İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkan Yardımcısı Aykut Kaya sanırım LİSTEYE bir şekilde girecek ama ilk sıradan değil. İlk sıra emekli bir VALİYE ayrılmış! Yukarıdaki listeye bir bakın bakalım “ANTALYA’YA kim faydalı olur” diye. Ben ARİF KOCABIYIK’I tek geçerim. En azından TBMM’de elinde MİKROFONLA gezer. Şaka bir yana hadis-i şerife en iyi örnek bu isim olsa gerek!

Peki CHP’de durum nasıl? Onlarında LİSTE durumu İYİ Parti’ninkinden çok farklı değil. TİKTOK’çusundan tutun da ŞORTLU-BEALONCU ANKETÖRÜNE kadar ne ararsan var. CHP Genel Merkezi, Antalya’dan MİLLETVEKİLİ ADAYI öneri listesi istemiş Bizim UYANIKLAR, dökmüşler, düşünmüşler ve 12 kişilik AHBAP-ÇAVUŞ listesi hazırlamış.

Hem de 109 kişilik bir ADAY ADAYI listesi içinden. Sanırım çok zorlanmışlardır. Ve ortaya; Aliye Coşar(Manavgat), Nilüfer Deveci(Merkez), Mehmet Balık(Merkez/Serik), Nusret Bayar(Batı), Devrim Kök (Manavgat-Merkez), Murat Özçelik(Alanya), Garip Erdoğan (Merkez), Sevindik Gizli (Merkez-Serik), Vahap Tuncer (Merkez), Kemal Bilal Öner (Kumluca), Asım Bozkurt(Manavgat), Murat Yaşar Müncester(Merkez).

Bir çoğu MÜZMİN ADAY ADAYI! Her seçimde şansını denerler ama yine de listenin seçilecek yerine giremezler. Bana göre bu listenin bir tek özelliği var bu listenin içlerinde PİYASAYA BORÇ TAKAN eski milletvekilinden MEKAP giyenlere selam gönderenlerin olması! Asıl kafa karıştıran partinin emekçileri burada da YOK sayılması olayı. Takdir YÖNETİMİN olmuş.

Bilmem meramımı anlatabildim mi? Bir insan kendisinin AYNASI olduğu kadar TPOLMUNDA aynası olmuyor mu? Bu iki liste bize önemli bir mesaj veriyor aslında. Demek ki, “LAYIK OLDUĞUMUZ EKİLDE YÖNETİLİRMİŞİZ.”

EMSAL OLAMAZ MI?

Türkiye’nin ve Antalyalıların başının belası olan şu elektrikli kiralık scooterlar. Geçen sene MAHMUT YAĞIZ BALCI ve ADAYA KAYAHAN’I elim bir kaza ile bizden koparmıştı. Kazaya karışan sürücüye yıl 4 ay 24 gün hapis cezası verilmiş ancak bunun ÇÖZÜM OLMADIĞINI belirtmiştim. Hakikaten bu iki tekerlekli canavarlar hala ARAMIZDA!

Ama bir farkla. Hani her kötüsünü örnek aldığımız Avrupa’nın en önemli ülkelerinden FRANSA hariç. Çünkü bu ülkede ÖLÜMCÜL KAZALAR artınca hükümet karar aldı. Avrupa’nın göbeği PARİS’te üzücü kazalar nedeniyle elektrikli SCOOTER’LARIN KİRALANMASINI yasakladı. Hem de REFERANDUM yapılarak.

Sonucu ise 103 bin kişi oy kullanmış ve yüzde 91’i YASAK kararını onaylamış. Şimdi Fransa yani PARİS bu kararla dünyadaki ilk YASAK getirilen şehir olmuş. Diyorum ki; Avrupalıların ıvır zıvır uygulamalarını örnek alacağımıza gelin bu kararı örnek alalım veya bize EMSAL oluştursun. Ne dersiniz?