KIŞ AYLARININ VAZGEÇİLMEZLERİ

Uzun süren sıcaklıkların ardından gelen kış mevsimi pandemi dönemiyle birlikte vatandaşları daha tedbirli olmaya yöneltti. Sağlıklı beslenmenin yollarını arayan vatandaşlar, soğukların gelmesiyle birlikte bitki çayları ve vitaminlere rağbet göstermeye başladı

Pandemi döneminde sağlıklı beslenmeye yönelen vatandaşlar, kış hastalıklarına davetiye çıkaran ayların gelmesiyle birlikte bitki çaylarına ve ek vitaminlere yöneldi. Özellikle Antalya’da geç gelen kış mevsiminde zencefil, zerdeçal, propolis ve B vitaminlerine yoğun ilgi oluştu.

KIŞA ATOM ETKİSİ

Antalya’da 26 yıldır bitki karışımları, sağlık ürünleri ve baharat üzerine satış yaptığı bir işletmenin sahibi Halil Ecrin, kış çaylarına talebin oluşmaya başlandığını belirtti. Soğuk aylarda özellikle grip ve soğuk algınlığına karşı vücut direncini artırmaya yönelik kullanılan kış çayı içerisinde, zencefil, kuşburnu, ıhlamur, hatmin çiçeği, altın otu, keçiboynuzu, ardıç tohumu gibi faydalı bitkiler olduğunu söyleyen Ecrin, karışımın atom niteliğinde olduğunu belirtti. Halil Ecrin, kilosu 70 liradan satılan kış çayına özellikle önümüzdeki aylarda ilginin daha yoğun olacağını dile getirdi.

Fatma ARSLAN