KIRTASİYELERDE TELAŞ BAŞLADI

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yüz yüze eğitim duyurusundan sonra kırtasiyelerde okula dönüş hazırlıkları başladı. Antalya Kırtasiyeciler Odası Başkanı Mehmet Bayrak, kırtasiye malzemeleriyle dolu bir okul çantasının maliyetinin yaklaşık 400 TL olduğunu belirtirken, velilere de önemli uyarılarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in, 6 Eylül'de tüm kademelerde haftada beş gün yüz yüze eğitime başlanacağını duyurmasıyla birlikte, kırtasiyelerde okul hazırlıkları başladı. Pandemi döneminde okulların kapanmasından dolayı ekonomik sıkıntı yaşayan kırtasiye esnafı yeni eğitim-öğretim dönemi için hazırlıklarını yaparken, öğrenciler de aileleriyle birlikte alışverişin yolunu tuttu. Antalya Kırtasiyeciler Odası Başkanı Mehmet Bayrak, uzun zamandır bekledikleri öğrencilere kavuştukları için mutlu olduklarını söyledi. Bayrak, “Tüm kırtasiyeci esnaflarımız işyerlerini hazırladı,  müşterilerini bekliyor. Bu yıl bir okul çantası yaklaşık 400 TL’ye doluyor. Ancak bu fiyatı düşürüp yükseltmek velinin elinde” diye konuştu.

“ZİNCİR MARKETLERİN İŞTAHI KABARDI”

Ürünlerinin denetimlerden geçtiğini hatırlatan Antalya Kırtasiyeciler Odası Başkanı Mehmet Bayrak,  “18 aylık bir süreçte okulların kapanmasından dolayı çok zorlu bir süreç geçirdik.  Ödemelerimizi karşılamakta zorlandık. Biz pandemi döneminde dahi devletin izin verdiği sürece hizmetlerimize devam ettik.  İş yerlerimizde maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyuyoruz. Okulların açılacağı müjdesiyle büyük bir heyecanla hazırlıklarımızı yapıyoruz. Fakat gördük ki bizim hazırlıklarımızla birlikte zincir marketlerin de iştahı kabardı. Onlarda raflarına kırtasiye ürünleri koymaya başladılar.  Ucuz diye kalitesiz ürün satmaya başladılar. Kırtasiye deyip basite indirgememiz gerekiyor. Ürünlerimiz 1 yıl boyunca belirli periyotlarda denetimlerden geçiyor. Bugüne kadar olumsuz bir durum yaşamadık” ifadelerine yer verdi.

VELİLERİN DİKKATİNE!

Zincir marketlerin kaliteye önem vermediğini belirten Başkan Bayrak, velilere uyarılarda bulundu. Kırtasiye ürünlerinde çocuk sağlığının ön planda olması gerektiğini vurgulayan Bayrak,  “Bazı velilerimiz etiketlere dikkat etmiyor. Türkiye’deki en büyük zincir marketlerinden birisinde, tahta kalemin üzerinde ‘Çocuk sağlığına zararlıdır’ ibaresi bulunmasına rağmen velilerin bu ürünü satın aldığını gördük. Çocuklarımızın sağlığı bu kadar ucuz olmamalı. Bir ürünü ucuza almak bazı hileleri kabul etmek demektir. Zincir marketler daha ucuza satabilmek için kaliteye önem vermiyorlar. Velilerin alacağı ürünlerde CE, TSE ibarelerine dikkat etmesi gerekiyor. Uluslararası kalite standartlarına uygun ürünlerin alınması gerekiyor. ‘Çocuk sağlığına uygundur’ yazılı etiketlere dikkat etmeliler” dedi.