KIRSALIN DERDİ 'MECLİSİ' GERDİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek başkanlığında gerçekleşen kasım ayı meclis toplantısı 165 gündem maddesi ile gerçekleştirildi. Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, Gündoğmuş’taki mahallelerin kırsal mahalleye dönüştürülmesinin reddinin kabulü üzerine toplantıyı terk etti.

Mustafa KOZAK, Rabia DEMİROK

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kasım ayı meclis toplantısı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda 165 gündem maddesi sunuldu. 39’dan 63’üncü maddeye kadar toplu olarak oylamaya sunuldu. Komisyon tarafından çoklu oylama yapılarak gündem maddeleri oy birliğiyle kabul edildi. Geri kalan maddeler ilgili komisyonlara havale edildi. Gündemin 7’inci maddesi tartışma konusu oldu.

KIRSAL MAHALLELER TARTIŞILDI

165 gündem maddesinin sunulduğu toplantıda 7. gündem maddesindeki Gündoğmuş Belediye’sinde yer alan mahallelerin kırsal mahalleye dönüştürülmesi ile ilgili madde tartışma yarattı. AK Partili Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, 7’inci maddenin kabul edilmesini istediğini, mahallelilerin daha fazla sabrının kalmadığını belirtti. Diğer partili üyeler tarafından, 6, 7, 8,9 ve 10’uncu maddeler de kırsal mahalleler ile ilgili olduğu için başka bir güne daha detaylı toplantı gerçekleştirilmesi talebi sunuldu. Ancak Başkan Özeren tarafından bu teklif kabul görülmedi.

ÖZEREN TOPLANTIYI TERK ETTİ

Başkan Mehmet Özeren gündem maddesinin oylamaya sunularak kabul edilmesini teklif etti. Gündoğmuş Belediye Meclisinin 01.07.2021 tarih ve 39 sayılı kararında belirtilen Akyarı, Balkaya, Bedan, Çaltı, Çamlıalan, Çayırözü, Çiçekoluk, Eskibağ, Güneycik, Güneyyaka, Kalecik, Karabul, Karadere, Karaisa, Karaköy, Kayabükü, Köprülü, Kozağacı, Narağacı, Ortakonuş, Ortaköy, Pembelik, Senir, Serinyaka, Ümütlü ve Yeniköy Mahallelerinin kırsal mahalleye dönüştürülmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu oy çokluğuyla reddi kabul edildi. AK Partili meclis üyelerinin hayır oyu kullandı ancak diğer partililerin evet oyu vermesiyle maddenin reddi kabul edildi. Aylardır bu kararın oylanmasını beklediklerini belirten Başkan Özeren, raporun oy çokluğuyla reddinin kabul edilmesi üzerine toplantıyı terk etti.

KIRSAL KALKINMA POLEMİĞİ

AK Parti grup sözcüsü Ali Çetin ise, “19 ilçede özel idareden itibaren ASAT'la beraber susuz bir yerimiz yok. O zaman hiçbir yeri kırsal kalkınma ilan etmeyelim" dedi. Gündem maddelerinde yaşanan kafa karışıklığı nedeniyle açıklama yapan Başkan Muhittin Böcek, “Konuların yeniden değerlendirilerek, hatta ilgili belediye başkanı arkadaşlarımızı da davet ederek komisyonumuz yeniden bir toplantı yapsın. Kasım ayı içerisinde bütçe süresi uzun olması dolayısıyla doğru bilgilerle vatandaşın talebine dertlerine derman olacağız, derman olalım dedik. Yasa yönetmelik mevzuatlara da aykırı harekette bulunmamış olalım" dedi.