Kırsal kalkınma destekleri için son başvuru 19 Şubat
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kırsalda gelir düzeyinin artırılması amacıyla çeşitli yatırım konularında verilen destekler için 19 Şubat'a kadar başvuru yapılabilecek.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kırsalda gelir düzeyinin artırılması amacıyla çeşitli yatırım konularında verilen destekler için 19 Şubat'a kadar başvuru yapılabilecek.
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı
(KKYDP) ile kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması, kırsal
toplumda yerel kalkınma kapasitesinin oluşturulmasına katkı sağlanması
amaçlanıyor.
Programla doğal kaynaklar ve çevrenin korunması dikkate
alınarak kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma
dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması, tarımsal pazarlama altyapısının
geliştirilmesi ve kırsalda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması da
hedefleniyor.
Bu kapsamda, tarıma dayalı ekonomik yatırım konularında hibeye
esas proje tutarı üst limiti, yeni tesis niteliğindeki başvurularda 14 milyon
lira, kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması niteliğindeki başvurularda 12
milyon lira, kapasite artırımıyla teknoloji yenileme veya modernizasyon
niteliğindeki başvurularda 10 milyon lira olarak uygulanıyor.
YÜZDE 50 HİBE
SAĞLANIYOR
Kırsal ekonomik altyapı yatırım konularında ise hibeye esas
proje tutarının üst limitinin 3 milyon lira olarak uygulanmasına devam
ediliyor. Söz konusu projeler için yüzde 50 hibe sağlanıyor.
Kadın, genç, tarımsal amaçlı örgütler ve aile işletmelerine
ilave puan verilen program çerçevesinde, tarıma dayalı ihtisas organize sanayi
bölgelerinde yatırım yapanlara ve kırsalda ikamet eden yatırımcılara öncelik
tanınıyor.
Bakanlığın internet sitesi üzerinden yapılan destek
başvuruları 19 Şubat'a kadar sürecek.
AA
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını değiştirmeyerek yüzde 50’de tuttu.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı devam meclisinde geçen yıl 16 milyar olarak belirlenen bütçenin bu yıl 39 milyar lira olarak yüzde 143 arttığı görüldü. Bütçe Büyükşehir Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi.
Lider Haber TV’de Murat Er’in sunduğu Gün Ortası programında 2025’te asgari ücrete yapılacak zam hakkında değerlendirmelerde bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz, yüzde 35’lik bir artış oranıyla asgari ücret tutarının tahmini olarak 22 bin 952 liraya çıkabileceğini söyledi.
Antalya’da düzenlenen Kültür Yolu Festivali, şehre büyük bir hareketlilik ve canlılık kazandırarak, yerel ekonomiyi canlandırdı. TESK Genel Başkan Vekili ve AESOB Başkanı Adlıhan Dere, bu tür festivallerin yerel işletmelerin canlılık kazanmasında kritik bir rol oynadığını vurguladı.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde yağ oranı ve aromasıyla coğrafi işaret tescili alan Manavgat susamı, otellerin mutfaklarına lezzet katıyor.
Lider Haber TV’de yılbaşından itibaren elektrik faturalarında yapılacak olan yeni düzenlemeler hakkında bilgiler veren TÜKONFED Enerji Komisyonu Üyesi Fetih Evren Şahin, “Bu düzenlemeyi elektrikte yeni dönemin ayak sesleri olarak görmekte fayda var” dedi.
TÜİK, ekim ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı. Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 48,58, aylık yüzde 2,88 arttı.
Antalya, Isparta ve Burdur’u kapsayan Batı Akdeniz İhracatçılar Birliğine (BAİB) üye firmaların, yılın 10 aylık dönemindeki ihracatı 2 milyar doları aştı.
Antalya Ticaret Borsası, Antalya hallerinde işlem gören domates, sebze ve meyvelerin işlem miktar ve fiyatlarıyla ilgili endeks değerlerini açıkladı.
Antalya Ticaret Borsası (ATB) Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda konuşan ATB Başkanı Ali Çandır, “Karşılıksız çek tutarı kentimizde yüzde 372, ülkemizde yüzde 225 artmıştır. Yani ticaretin parasal yönüyle ilgili göstergelerde de kentimiz, ülke ortalamasının yaklaşık yüzde 50 gerisinde seyretmektedir” dedi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz