KIRMIZI İSYAN

Antalyaspor - Fenerbahçe maçında Adij Jahovic'e verilen kırmızı kart futbol kamuoyunun tartışma konusu olurken, aynı haftada benzer iki pozisyonda verilen farklı kararlar dikkat çekti

Antalyaspor - Fenerbahçe maçının ardından mücadelenin hakemi Bahattin Şimşek'in verdiği kararlar tartışılmaya devam edilirken, aynı hafta içerisinde benzer pozisyonlarda farklı kararların çıkması futbol kamuoyunun gündemine yerleşti.

Adis Jahovic'in kırmızı kart gördüğü pozisyonla ilgili olarak sert tepki veren Başkan Ali Şafak Öztürk, "Aynı pozisyon Fenerbahçe aleyhine olsa kırmızı kart çıkarılabilir miydi?" sorunu yöneltirken, geçtiğimiz pazar günü oynanan Beşiktaş - Yeni Malatyaspor mücadelesi akıllara geldi. Karşılaşmanın hakemi Atilla Karaoğlan; Beşiktaşlı Ghezzal'ın, Ahmet Ildız'ın aşil tendonuna basmasını sarı kartla geçiştirirken, benzer pozisyonda Bahattin Şimşek ise Adis Jahovic'i kırmızı kartla cezalandırdı.

"NİYET ÖNEMLİ"

Hakemlerin verilen kartlarda daha dikkatli olması gerektiğini söyleyen Başkan Ali Şafak Öztürk, "Hakemlerin bilinçlenmesi lazım. Niyet her şeyden önemli. Sokakta yürürken bile insan karşısındakinin ayağına basabiliyor. Adam koşu yapıyor tabiki basma olabilir. Oradaki hikaye önemli. Gaziantep FK maçında Sidney Sam'e de bu maçta da Adis Jahovic'e kırmızı kart veren hakemler sınıfta kalmıştır" dedi.

JAHOVİC'TEN TEPKİ

Takımını 10 kişi bırakan Adis Jahovic de sosyal medya hesabından karşılaşmanın hakemi Bahattin Şimşek'e tepki verdi. Oyundan atıldığı pozisyonun fotoğrafını paylaşan Makedon golcü, "Kırmızı kart mı?" sorusunu yöneltirken, Fenerbahçeli Valencia'nın Naldo'ya yaptığı hareket için de, "Bu kırmızı kart değil mi?" ifadelerine yer verdi.

ABDULLAH AVCI'DAN HABER BEKLİYOR

Teknik adam çalışmalarıyla ilgili olarak da bilgi veren Başkan Ali Şafak Öztürk, Abdullah Avcı ile görüşme yaptıklarını söyledi. Başka alternatif isimlerin de bulunduğunu söyleyen Başkan Öztürk, "Biz gelecek planlaması yapmak istiyoruz. Oynadığımız genç oyuncuları gördünüz. Antalyaspor Kulübü'nün projesi bu. Gelmek isteyen buna göre gelir. Tamer Tuna'yı da seviyorduk ama bu gelecek planlamasıdır. Hocalar da buna uyacak. Planlar ufak şekillerde değişebilir ama genç oyunculara yatırım yapmak istiyoruz. Aykut Kocaman ile görüşmedik. Abdullah Avcı'nın yanında birkaç opsiyonumuz daha var ama onları söylemek istemiyorum. Abdullah Avcı büyük ihtimalle olması lazım" ifadelerini kullandı.

KORAY GEÇGEL