KİRLİ SİYASET VE ALGI OPERASYONU

Türkiye Cumhuriyeti’nin 2023’te kuruluşunun 100. Yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi öncesi ortalık erken ısındı. Bu ısınma bu seçimle alakalı değil ama bağlantılı.

Daha seçime 9 ay var. Ancak ısınma bunun için değil 2024’teki Mahalli İdareler Seçimi yani Belediye Başkanlığı seçimleri. Ama ısınma harareti de beraberinde getirmiş durumda.

Fakat hararet arttıkça işler karışıyor, birileri tarafından kullanılan mikserler döndükçe ortalık pisliğe bulaşıyor. Daha erken ama KİRLİ SİYASET için kollar sıvanmış durumda.

Ben oldum olası ne Alanya’yı ne de Alanyalıları anlayamamışımdır. Kim kiminle, kim kimin adamı, kim kimin dostu, kim kimin düşmanı belli değil. ‘At izi it izine karışmış’ durumda.

Önceki gece dünya turizminin gözdesi bu ilçemizde gece yarısı bir operasyon yapıldı. Birisi eline aldığı broşürleri sokak sokak dolaşarak dağıttı. O kişi kamera kayıtlarında sabit ve belli!

O broşürlerde ise Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel hedef alınmış. Kaba saba sözler yazılmış. Fotoğrafa bakınca zaten okuyacaksınız neler yazıldığını!

Bu çalışma sözde Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ALTSO) efsane Başkanı, daha partisi bile belli olmayan ancak Alanya Belediye Başkan Aday Adaylığı için ALTSO’dan vaz geçen Mehmet Şahin’e destek vermek için yapılmış gibi gösterilmiş.

Ancak yaptığım araştırmada Başkan Yücel’e muhalif olanların bu çalışmayı gerçekleştirdikleri yolunda bilgiler edindim. Sordum soruşturdum. Ne Şahin’in bu işten haberi var ne de ekibindekilerin.

Bu KİRLİ SİYASET çalışmasını o zat-ı muhterem taraf olmak için değil resmen korku içinde yapmış bunu. Tam bir stratejik hata ve ters etki yaratacak bir çalışma.

Olay ortaya çıkınca Mehmet Şahin ve Adem Murat Yücel şikayetçi olmuşlar. Mutlaka polis incelemesini yapıp olayın gerçek faili ve amacı ortaya çıkaktır.

Lakin KİRLİ SİYASET ve BEL ALTI VURUŞLAR erken başlamış. Yahu daha Mahalli İdareler Seçimine 18 ay kadar uzun bir süre var. Daha köprünün altından çok sular akar.

Benden sizlere tavsiye, işinize gücünüze bakın, enerjinizi memlekete hizmet için harcayın. Hararetlenmeyin bünyenize zarar verir. Harareti söndürmek için su lazım ama o da çok pahalı.

Ona göre davranın.

YA BİRLİKTE YÜRÜMEZSE?

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) seçimlerine 5 günlük kala heyecan arttı. Liste ve NACE Kodu sıkıntısından sonra “Sular duruluyor” derken yeniden fokurdadı.

ATSO adaylarının sosyal medyada yapılan paylaşımlar dikkat çekmeye başladı. Seçime sayılı günler kala bu kez ALGI OPERASYONU başlatıldı. Hem de fotoğraflı paylaşımlarla!

ATSO’nun mevcut Başkanı ve Başkan Adayı Davut Çetin, daha önce bir toplantıda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile yürürken çekilmiş fotoğrafını paylaştı.

Paylaşımının altına da, “Birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap vardır. Batı Akdeniz'i #BirliktenGüçlüTicarete diyerek bir araya getirdik. Isparta, Burdur ve #Antalya'nın daha güçlü bir ekonomiye sahip olması demek ülke ekonomisinin güçlenmesi demektir” yazdı.

Yani “Ben TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile birlikte yürüyorum bana destek veriyor” mesajı vermeye çalıştı. Bir nevi ATSO üyeleri üzerinde ALGI oluşturmaya çalıştı.

Bu algı tutar mı tutmaz mı bilmem. Benim öğrendiğim kadarıyla Hisarcıklıoğlu’nun hem Davut Çetin hem de diğer aday Ali Bahar’a eşit uzaklık ve yakın olduğu. Ayrıca bu fotoğrafın yayınlanmasından da rahatsız olduğunu öğrendim.

Şimdi buradan başka bir noktaya geleceğim. TOBB Başkanlığı’na Hisarcıklıoğlu yeniden aday olmaz veya adayıp olup kaybeder, yerine gelen kişi kiminle yürüyeceğine kendisini karar vermeyecek mi?

OLMUYOR OLMUYOR!

Ne kadar yazarsak yazalım, polis ne kadar önlem alırsa alsın, ne kadar denetim yapılırsa yapılsın bu motosiklet ve elektrikli skuter kazalarının önüne geçilemiyor.

Gece veya gündüz fark etmiyor onların için. Çoğunluğu kural tanımıyor. Ya ters yönden geliyorlar, ya kendilerine ait olmayan yolları kullanıyorlar. İş çığırından çıkmış durumda.

Hele motosikletlilerin birde gece yarısı egzoz patlatma veya bağırtmaları yok mu? İnsanı çileden çıkartıyor. Elektrikli skuter ile ayrı bir dert. Say say bitmez. Olmuyor işte.

Bir de son günlerde duran trafikte otomobillere sürtüne sürtüne aradan geçme hevesi başladı. Aynaları kırıp geçeni mi, kaportaları çizip geçenleri mi ararsın. Ne ararsan var yani.

İşte önceki gece yarısı Burhanettin Onat Caddesi’nde ters yönde ilerleyen Ezel D. idaresindeki 07 AFD 310 plakalı motosiklet, 07 GFG 98 plakalı otomobille çarpışmış.

Perşembenin gelişi çarşambadan belli değil mi? Kazada motosiklette yolcu olarak bulunan savrulan Funda G. ise yaralanmış. Şimdi düşünün otomobil sürücüsünün ne suçu var bunda?

Aslında kim suçlu kim haklı veya haksızdan önce bizim bu TERS YÖN işine bir çözüm bulmamız lazım. Yoksa daha çok canlar yanar çok ocaklar söner.