KİRLENEN SİYASET VE AHDE VEFA ÖRNEĞİ

Sel gitti kum kaldı, selden zarar görenler de tilkinin dönüp dolaşıp kürkçü dükkanına döndüğü misali biz de yuvamıza döndük. Güzel Antalyam benim. Taşı toprağı altın denilen İstanbul’a 10 basar!

Nihayet bir haftalık aradan sonra selin yaralarını kendi kendine silme becerisi gösteren LİDER MEDYA’daki yerimize kavuştuk. Bu vesile ile hemen söz verdiğimiz gibi siyasetin nabzını tutmaya başladık.

Öncelikle hem ülkemizde hem de Antalya’mız da kirlenen, omurgasızların mekanı haline gelen ancak içinde ahde vefanın da olduğu siyaset karma karışık bir hal almış durumda.

Ben birkaç konuyu anlatayım siz nasıl olduğunu görün ve ona göre yorumunuzu yapın. CHP’deki gariplikler say say bitmiyor. Her gün yeni bir aksiyon var. Kanal kanal gezip aksiyon filmi aramanıza gerek yok. Açın bir haber kanalını veya sosyal medyaya CHP yazın filmi izleyin.

Antalya’da da aksiyon bol. CHP'nin önceki dönemde birlikte çalıştığı 2 eski milletvekili Çetin Osman Budak ve Aydın Özer, önce milletvekili, sonra da belediye başkan aday adayı oldu. Aynı kaderi paylaşan Özer ve Budak'ı partileri aday göstermedi. Yılların sosyal demokratı, bileğini kessen CHP kanı akacak durumdaki Aydın Özer Demokrat Parti'ye (DP) geçti.


Özer, Kumluca Belediye Başkan Adayı oldu. Çetin Osman Budak ise Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı yerine CHP'nin Kumluca seçim kampanyasından sorumlu oldu. Bakalım bu iki isim arasında Kumluca’da çanak çömlek nasıl patlayacak! Kırılan testi kim olacak. İzlemeye değer bir film gibi geldi bana.

Tabi esas oğlan Mustafa Köleoğlu’nu unutmamak lazım. Burada kazanan CHP’mi olur yoksa AK Parti’mi olur onu hep birlikte göreceğiz. Yoksa Aydın Özer’in TAVŞAN ADAY iddialarının ayyuka çıkacağını mı?

CHP olunca filmin konusu uzun oluyor. Yan masadan figüranlarda filme dahil ediliyor. AK Parti Kepez Belediye Başkan Aday Adayı Rüştü Peker’in CHP saflarına katılıp aksiyon sahnesini daha heyecanlı hale

getirilmeye çalışılıyor.


Peker’in koltuk hırsının karşılığı olarak CHP’den Meclis Üyesi yapılacağı konuşuluyor. Cumhur İttifakı’ndan İbrahim Oğuz’un Demre'ye Belediye Başkan adayı gösterilmesiyle YAHŞİ BATI epey karışmışa benziyor. Yıllarca AK Parti İlçe Başkanlığı yapan Bayram Arıcı partisinden istifa etmiş.


Kumluca’daki aksiyon komşuya doğru sirayet etmiş sanırım. Arıcı, DP’den aday gösterilen Okan Kocakaya’yı destekleyip meclis üyeliği listesinde yer alma sözü almış. Hatta sosyal medya hesabından Kocakaya’nın fotoğraflarını paylaşıp, “RABBİM YOLUMUZU AÇIK EYLESİN” diye de not düşmüş.

Şimdi bu okuduklarınızın adına ne denir? Siyasetçi mi, omurgasız mı, fırıldak mı, rüzgar gülü mü? Kirlenen siyaset içinde adına ne derseniz deyin bu mecrada DİK DURUŞLU insan bir elin parmağını geçmez bir hale gelmiş.

Böyle siyasetçiler (sözde) olduğu müddetçe ne aksiyon biter ne de filmin sonu gelir. Ama birileri bir gün çıkıp, “BU BÖYLE GİTMEZ ARKADAŞ” diyecektir.

Tabi bu benim gibi ilkeli düşünen insanların arzusu. Sonrası ne olur bilemem.

AHDE VEFA DA YOK DEĞİL

Aksiyonun bol olduğu, ilkesizliğin sel olup afete dönüştüğü Antalya siyasetinde güzel işlerde olmuyor değil. Her ne kadar çirkinliklerin içinde göz ardı edilse de bazen o çamur deryasında güllerde açıyor.

Cumhur İttifakı’nın Döşemealtı Belediye Başkan Adayı Bekir Kıvrım, alışıla gelmişin dışında bir seçim çalışması yapıyor. Kıvrım, işe önceki dönemlerde ilçede belediye başkanlığı yapan isimleri tek tek ziyaret ederek başladı. Ahde vefanın önemini ortaya koyan Kıvrım, ziyaretlerinde eski başkanların tecrübelerinden faydalandı.

Döşemealtı’nın yıllardır gidilmedik yerini bırakmayan ve her konuda adeta CANLI NAVİGASYON haline gelen Bekir Kıvrım, ilk olarak Döşemealtı’nın ilk belediye başkanı İsmail Kaşlı’yı ziyaret etti.


Daha sonra Döşemealtı ilçe olmadan önce Çığlık Belde Belediye Başkanlığı görevini yürüten Osman Kayalı’yı, Döşemealtı Kurucu İlçe Başkanı Feyzullah Gökçe’yi, 2 dönem Döşemealtı Belediye Başkanı seçilen Nurettin Tursun’u, Yeşilbayır Belde Başkanlığı görevi yapan Hasan Akalın’ı, Düzlerçamı Belde Belediye Başkanı Mehmet Bahşi, Döşemealtı Belediye Başkanlığı görevini yürüten Sadi Küçükbaşkan, TBMM 20. Dönem Antalya Milletvekili Sami Küçükbaşkan, Döşemealtı Belediye Başkanlığı yapan Halil Say, Karaveliler Belde Belediye Başkanı Dursun Uyhan ile Ekşili Belde Belediye Başkanı Ramazan Çelik ile bir araya geldi.

Ben yazarken yoruldum ama Başkan Adayı Kıvrım ne hallere düştü bilemem. İşin önemli taraflarından biri de ziyaretlere, AK Parti İlçe Başkanı Ramazan Kaya ve MHP İlçe Başkanı Kadir Gürcan’da eşlik etmesi.

Demek ki kirlenen siyasetin içinde AHDE VEFAYI unutmayıp gönül alanları, bilgi ve tecrübelere itibar edenler sayesinde siyaset azda olsa itibarını koruyor. Umarım Bekir Kıvrım örnek olur ve siyaset itibarını geri kazanır.