KIRKPINAR’DA 'YAĞLI' TEŞVİK

Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim'in, Ali Gürbüz'ü yenecek güreşçilere prim vaat ettiği iddiaları er meydanını karıştırdı. Selim'in, Gürbüz'ü Kırkpınar'da yenecek güreşçiye 1 milyon TL prim belirlediği iddialarına, antrenör Hikmet Tuğsuz da tepki verdi. Tuğsuz, "Kırkpınar ağasına yakışır mı teşvik vermek, Ali'yi yenene 1 milyon demek?" paylaşımını yaptı.

Er meydanında başlayan polemik, giderek artmaya devam ediyor. Üst üste katıldığı turnuvalarda altın kemeri beline geçiren Ali Gürbüz'e karşı Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim'in diğer güreşçilere prim vaat ettiği iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Bu dedikoduların yayılması üzerine önce Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, sonra Başpehlivan İsmail Balaban açıklamalarıyla dikkat çekerken, bu kez de Ali Gürbüz'ün antrenörü Hikmet Tuğsuz dikkat çekecek ifadeler kullandı.

İŞLEK’TEN PRİM TEPKİSİ

Ali Gürbüz'ün Pamukkale Yağlı Güreşleri finalinde İsmail Balaban'ı devirerek altın kemere ulaşmasının hemen ardından açıklamada bulunan Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, Ali Gürbüz'e karşı bir oyun oynandığını ifade ederek, "Bu tür yaklaşımlar güreş camiasındaki tüm pehlivanlara zarar vermekte ve birbirleri ile kutuplaştırmaya götürmektedir. Ali Gürbüz, her organizasyonda kendisini yenene ödül dağıtma primi açıklaması yapanlara güreş adabı ve duruşuyla cevap verecek ve Korkuteli’mizi, Antalya’mızı en iyi şekilde temsil etmeye devam edecektir" ifadelerine yer verdi.

"GÖNLÜNDEN KOPAN HEDİYE"

Ömer İşlek'in bu açıklamasının ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Başpehlivan İsmail Balaban da dikkat çekecek ifadelere yer verdi. Finalde Ali Gürbüz'e rakip olan Balaban, "Pamukkale güreşlerinde Selim Seyfettin ağamız adına güreştim ve 2. oldum.  O da gönlünden kopan bir ödül takdim etti. Hayatında spor yapmamış, ter dökmemiş, mücadele nedir bilmeyen insanların da her şeyi biliyor olması, cehalet de gelinen son nokta" sözlerine yer verdi.

"GÜRBÜZ'Ü YENENE 1 MİLYON TL"

Balaban'ın bu açıklamalarından 3 sonra bu kez Ali Gürbüz'ün antrenörü Hikmet Tuğsuz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla dikkat çekti. Ali Gürbüz ile ilgili yapılan bir paylaşımın altına yorum yapan Tuğsuz, "Seyfettin Selim'in, yaptıklarından sonra Başkan Ömer İşlek, yazmış olduğu yazı ile Ali Gürbüz'e sahip çıktı. Bu yazı da Seyfettin ve tetikçilerinin zoruna gitti. Kırkpınar ağasına teşvik vermek, Ali'yi yenene 1 milyon demek yakışır mı?" ifadelerine yer verdi.

İŞTE O İDDİALAR

Güreş camiasını bir birine düşüren iddialar duyanları şaşkına çeviriyor. Kırkpınar'da ağalığı bu sene de kimseye bırakmayan Seyfettin Selim'in, Ali Gürbüz'ü yenene 1 milyon TL prim vereceğini duyurduğu, diğer küçük turnuvalarda ise bu rakamın 100 bin TL'de kaldığı iddia edildi.

ELMALI GÜREŞLERİ'NDE TEPKİ Mİ VERİLECEK?

Ali Gürbüz'e karşı bir tavrı olduğu belirtilen Seyfettin Selim'e 3-5 Eylül tarihlerinde Antalya'da düzenlenecek Elmalı Yağlı Güreşleri'nde tepki verileceği de iddialar arasında yer aldı. Güreşseverlerin Selim'e kızgın olduğu ve güreşlerde bir protesto hazırlığı içerisinde bulundukları da gelen haberler arasında yer aldı.