663. Kırkpınar’a direkt katılacak ve ön eleme yapacak başpehlivanlar

Bu yıl 663. kez düzenlenecek 663. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne direkt katılacak ve ön eleme yapacak başpehlivanların isimleri belli oldu.

Tarihi Kırkpınar Yarışları için heyecan dolu geri sayım başladı. Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu, Kırkpınar’da format değişikliğine gitti. Kırkpınar Güreşleri’nde bu yıl 7 etaptan oluşan lig usulü uygulanacak. Puan cetvelinde ilk 32’ye adını yazdıran başpehlivanlar Kırkpınar’a doğrudan katılırken aynı boyda güreş tutacak 8 pehlivan ise ön eleme usulüyle belirlenecek. Federasyon talimatnamesinin müsabaka eşleşme usul ve esaslarına göre, ilk 32'ye giren pehlivanlardan ilk sekiz birinci, ikinci sekiz ikinci ve üçüncü sekiz üçüncü ve dördüncü sekiz de dördüncü torbayı oluşturacak.

2024 YILI KIRKPINAR’A DOĞRUDAN KATILACAK BAŞPEHLİVANLAR:

2023 Yılı CW Güreş Ligi Baş Pehlivanlık Puan Sıralamasında ilk 32'e girerek doğrudan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde kol bağlayacak olan başpehlivanların isimleri katılacakları torbaya göre yer alıyor.

1. Torba: Orhan Okulu, Ali Gürbüz, Serhat Gökmen, Hüseyin Gümüşalan, Yusuf Can Zeybek, İsmail Balaban, İsmail Koç ve Serdar Yıldırım

2. Torba: Mehmet Yeşil Yeşil, Mustafa Batu, Ertuğrul Dağdeviren, Fatih Atlı, Nedim Gürel, Mustafa Taş, Mustafa Doğan Özkaya ve Ali İhsan Batmaz

3. Torba: Enes Doğan, Osman Kan, Osman Aynur, Mustafa Arslan, Turan Balaban, Furkan Durmuş Altın, Özkan Yılmaz ve Süleyman Başar.

4. Torba: Yıldıray Akın, Ünal Karaman, Kürşat Şevki Korkmaz, Tanju Gemici, Recep Kara, Recep Taslak, Emre Erkal, Faruk Akkoyun.

2024 YILI KIRKPINAR’A ÖN ELEME MÜSABAKASINA KATILABİLECEK BAŞPEHLİVANLAR:

Diğer 8 başpehlivan da yapılacak olan ön eleme turundan sonra güreşme hakkı kazanacak. Böylelikle 40 Başpehlivan 663. Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde güreş tutacak.

4 Temmuz 2024 tarihinde ön elemeye katılacak olan 27 başpehlivanların isimleri ise şöyle:

İsmail Erkal, Yalçın Üncül, Cengizhan Şimşek, Hasan Cengiz, Serkan Serttürk, Okan Acar, Kaan Kaya, Ali Yanatma, Hamsa Köseoğlu, Bekir Eryücel, Mecit Yıldırım, Süleyman Aykırı, Abdullah Güngör, Rıza Yıldırım, Arif Akın, İsmail Güzel, Onur Balcı, Y. Emre Yaman, Recep Çakır, Menderes Saltık, Salih Erinç, Semih Turgut, Şahali Kurt, Feyzullah Aktürk, Hamza Özkaradeniz, Yıldıray Pala ve Seçkin Duman, Atilla Güzel, Cenk İldem.