KIRILMA ANLARI

Süper Lig'deki rakiplerine futbolu adeta yeniden öğreterek 13 maçlık yenilmezlik serisine ulaşan Antalyaspor'da bu serüvenin sonuna gelindi. Özellikle Alanyaspor gibi sadece hücumu düşünen bir takım karşısında ortaya koyulacak performans daha çok merak ediliyordu. Antalyaspor, 2021 yılıyla başlayan oyun anlayışından hiçbir değişiklik yapmadı. Sonuca bakarak bunun yanlış olduğunu söyleyenlerin sayısı fazla olsa da Ersun Yanal çok doğru yaptı. Şampiyonluk yarışındaki Fenerbahçe ve Galatasaray'ın bile Alanyaspor'a karşı aynı oyun anlayışını benimseyerek galibiyete ulaşmaları, Antalyaspor'un en iyi yaptığı savunma futbolunu oynamaktan başka yol göstermiyordu, ancak bu kez tutmadı.

İlk 45 dakikada Antalyaspor'un hiçbir varlık gösteremediğini söylemek mümkün, ancak kırılma anı 28. dakika oldu. Boffin'in Babacar'a temasının olup olmadığı bile belirsizken Senegalli futbolcunun abartılı tepkisi, hem VAR'daki Yaşar Kemal Uğurlu'yu hem de Sarper Barış Saka'yı ikna etmeye yetti. Bunun yanında karşılaşma 2-0 devam ettiği anlarda 1. Yardımcı Hakem İsmail Şencan'ın bayrağını kaldırarak, Antalyaspor'un yüzde 99'lük gol pozisyonunu kesmesi de seminerlerde yapılmaması gereken hareketler olarak ders niteliğinde sergilenmeli. 2-3 dakika sonra da Alanyaspor'un 3. golünün gelmiş olması bir diğer kırılma anı oldu.

Tüm bunlara rağmen yenilgiyi bu iki pozisyona bağlamak da doğru değil. Kırmızı-Beyazlıların 2021 yılındaki ilk yenilgisi 3. ayın ortasında geldi, bir gün bu olacaktı ve oldu. Alanya karşısında geriye düşmesiyle birlikte ne yapacağını unutmuş hissi yaşatan Antalyaspor, kalan sürede geri dönüş sinyali veremedi. İkinci yarının başına hızlı giriş yapılmasına karşın, aranan golün gelmediği her dakika Kırmızı-Beyazlıları bir adım daha geri iterek 13 maçlık seriye veda edildi.

Alanyaspor ortaya koyduğu futbolla galibiyeti hak etti, ancak Türkiye Kupası mücadelesi böyle olmayacaktır. Ersun Yanal yönetiminde Antalyaspor'un ortaya koyduğu oyun sistemi, tam olarak turnuvaya uygun bir yapı. İyi bir Fredy'nin de orta sahada yer alacağı, Bünyamin Balcı'nın da en iyi olduğu savunmanın sağında görevlendirileceği düşünülürse, Antalyaspor'un çok daha farklı bir dirençte sahada olması kuvvetle muhtemel...