KIRIK KALPLER

Ne çok duyar olduk değil mi? Kalbimi kırdın, kalbimi kırdılar, artık kırık bir kalbim var parçaları avucuma düştü gibi sözleri…

Hâlbuki kalp neydi ki bu kadar kırılgan oluyor. Kalp değişken demektir hem inkılap kökünden geliyor. Öğrenemedik ruh ile sevmeyi kalbe de hayat veren ruh değil mi?

Kırılmasın artık kalbin kıramasınlar kalbini. Nasıl mı? Kalbini sebeplere, tabiata, tesadüflere bağlama ve kırılmasın kalbin. Kırılıyorsa da üzülme!

Sebeplerden tabiattan tesadüften onlara ümit bağlamaktan kurtulduğuna sevin ve haykır! Gelin ey kalp kırıcılar neredesiniz? Artık sizin için gözyaşı dökmeyeceğim! Biliyorum inandım ve iman ettim ki bu kalbim Yalnız Allah için çarpıyor. Haydi şimdi kırdıklarınızı da alın gidin.

RUHA NEFES ALDIRMAK

Ehlullah ne güzel ifade etmiş: Duanız, doğanıza fıtratınıza uygun olduğu müddetçe kabule daha yakındır. Fıtrat ise iman ile muhafaza olunur imansızlık o fıtratı bozuverir ve yapacağınız kabulünü ümit edeceğiniz bir duanızda kalmaz.

Ruh maneviyat dersleri ile nefes alır. İşte böyle bir nefese ihtiyaç hissettiğim bir anda mesnevi-i nuriyede şu satıra tevafuk ettim. Üstadı muhterem diyor: Dualar, tevhid ve ibadetin esrarına nümunedir.

Evet belki de insaniyetin ulaşması gereken en büyük sır hakikat bu cümlede saklı. Zira Tevhid hakikatıdır bütün peygamberlerin en büyük davası. O davanın ispatıdır ibadet takva ve ihlas.

Bu basamaklar ile ulaşılır sırrı ekbere ve nice sırlara. Görmediğimiz aklımızla tahayyülünden aciz kaldığımız bir gayb al…

Elif Lam Mim gibi ruhunu acıtan ruhsuzlardır. Kalbini inciten kalpsizlerdir. Vicdanına vuran vicdansızlardır. Manayı öldüren manasızlardır.

Öyle değil mi varlığa tabiatı, bilince tesadüfü, ilime sebebi perde yaptılar o perdeyi hakikattir yalanı ile gözlerimize örttüler hakikati necis menfaatlerine sattılar.

Onlar ruhlarını kalplerini vicdanlarını köle etmişler zira kör olmuşlar ve şimdi kullanılıyorlar. Yoksa doğduklarında onlarında ruhu kalbi ve vicdanı vardı ve muhafaza edemediler birer birer kaybettiler özleri ve sözlerini ve gözlerini..

Sende ise ruh var kalp var vicdan var. Bunlara karşı mukabele belki edemezsin amma duruş ve sunuşunu gösterebilirsin. Onlar kıracak sen tamir edeceksin! Onlar bozacak sen yapacaksın! Onlar öldürecek sen yaşatacaksın! Unutma onlar hep kaybedecek ama sen kazanacaksın.

İyi olmak Hakkın istediği gibi olmaktır. Ne diyordu ehlullah, ortamın bozukluğundan şikayet edip durmayın.. Bu imanı tercih ederken bozukluğu tamir etmeyi peşin peşin kabul ettiniz.

SON SÖZ

Şimdi zaman elif gibi doğru olmak, lam gibi kıyamda, mim gibi secdede olmaktadır