KIRCAMİ SEVİNCİ

Bakan Kurum’un geçtiğimiz gün Kırcami İmar Planı’nın onaylanmasına ilişkin yaptığı duyurunun ardından şehrin önemli isimleri Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulundu. AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, “Hükümet olarak bakanlığımız gereğini yaptı. CHP’li Büyükşehir Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi artık milleti oyalamadan, bahane üretmeden bu meseleyi çözsünler” dedi.

Mustafa KOZAK, Bayram OKUDAN

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan Kırcami İmar Planı’nın onaylandığına ilişin açıklama kent temsilcileri tarafından mutlulukla karşılaşılandı. Lider Medya’ya konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Antalya Milletvekili Atay Uslu, “Kırcami uzun süredir Antalya’nın gündemindeydi. Zamanında eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel burası için çalışmalar yapmıştı. Sonrasında hukuki bir süreç başlamıştı. Bakanımız Murat Kurum konuya ilişkin çalışmalar yürütüyordu. Geçtiğimiz gün ise bakanımız müjdeyi verdi. Binlik planın onaylanması Kırcami’deki sorunun çözülmesine önemli olduğu kadar Antalya’nın tüm ilçelerinin planlı gelişimi için önemli bir adımdır. Bakanımız Antalya’da yaşanan bu sorunlar ilgili hızla başlattığı çalışmaları tamamladı, bizler de bir yıldır bakanımızla temas halindeydik” diye konuştu. Uslu, AK Parti olarak 20 yıldır yurtta yaşanan tüm sorunlarla yakından ilgilendiklerini belirterek, “20 yıldır birçok sorunu çözdük ve çıkacak yeni sorunları da çözeceğiz” dedi.

KIRCAMİ MECLİSTE GÖRÜŞÜLECEK

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ise “Bizim 40 yıldır devam eden Kırcami mahallesi sakinlerimizin, Antalya’mızın ortasında kalması nedeniyle bu bölge şehrimizin bir şehircilik problemi haline gelmişti. Onay kararının ardından tüm Antalya bölgesini ilgilendiren bu 1/100 binlik plan kararı Kırcami planlarının önünü açmış oldu. Cuma günü büyükşehir belediyemizin meclisinde 5 ve 25 binlik planların geçirilmesi konusunu değerlendireceğiz. Buna ilişkin belediye başkanımız Muhittin Böcek ile zaten görüşmüştük. Önümüzdeki hafta da olağan üstü meclis kararı alarak binlik ve uygulamalarımızı meclisten geçirip tekrar Antalya’mızın ve komşularımızın önünü açmak istiyoruz” diye konuştu.

Uysal, mahkeme kararlarıyla ilgili özel bir durum olmazsa çalışmaların hemen başlayacağını belirterek, “Özel bir durum gelişmezse iki üç ay içinde her şeyin yoluna girebileceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

“CHP’Lİ BELEDİYELER HAREKETE GEÇSİN”

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ise konuya ilişkin bir açıklama yayımladı. Yapılan onay kararının mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Taş,”20 yılı aşkın süredir gerek Türkiye gerekse Antalya’mızın sorunlarını AK Parti iktidarı olarak çözüme kavuşturduk. Kırcami’de bu sorunlardan biri oldu. Çünkü binlik imar planı sadece bölgemizi değil tüm Antalya’mızın imar planını ilgilendiriyor. Antalya’nın düzenli bir imara kavuşması, planlı bir şekilde gelişmesi anlamına geliyor. Başta cumhurbaşkanımız, bakanlarımız ve milletvekillerimize teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi’nin önünde herhangi bir sorunun kalmadığını dile getiren Taş,“ CHP’li Büyükşehir Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi artık milleti oyalamadan, bahane üretmeden bu meseleyi çözsünler. Hükümetimiz bu sorunu çözmek için tüm adımları attı. Bunu da binlik imarı onaylayarak gösterdi. Gerekirse bu iki belediye meclisi olağan üstü toplansın ve yapılaması gerekenleri yapsın” dedi.

“KIRCAMİ SİYASET MALZEMESİ OLMASIN”

AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Osman Ülker ise dün Kırcami Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Mahalle sakinlerinin sevincini paylaşan Ülker burada yaptığı açıklamada, “Ümit Uysal daha önce de Menderes Türel’le bu konuda daha koordineli çalıştığını, Muhittin Böcek ile koordinasyonsuzluk yaşadığını dile getirmişti. Bu tarz konularda özellikle aynı partinin belediye başkanlarının bu sorunları yaşamaması gerekiyor. Doğru ve vatandaşları mağdur etmeyecek şekilde bu sürecin tamamlanmasını bekliyoruz. Tek istediğimiz Kırcami siyaset malzemesi olmasın. Halkımız mağdur olsun istemiyoruz. Planlamaları meclisten hemen geçirelim başlayalım şeklinde duyumlar alıyoruz. Bu süreç 15 güne sığdırılmasın. Kırcami halkı 40 yıldır bekliyor bir iki meclis daha bekler. Yeter ki doğru planlamalar yapılsın, hukuki süreç yeniden başlamasın. İki üç günde değil sağlam olsun, kalıcı bir çözüm olsun” ifadelerini kullandı.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Okan Hançer de, imar planlamasının onayının ardından daha kritik bir sürecin başladığını belirtti. Hançer, “Bu süreçte Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi yetkilileri ile bürokratları ince eleyip sık dokuyarak bu sürecin en doğrusuna karar vereceklerdir.  Bizler de meslek odası olarak süreci yakından takip edip elimizden gelen katkıları sunacağız” şeklinde konuştu.