KIRCAMİ’NİN MASKOTLARI “NEVİN VE CİHAT”

Muratpaşa ilçesine bağlı Kırcami Mahallesi’nde Nevin Şimsek’in yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde yaptığı “Nevin Teyze ve Cahit Amca” isimli iki korkuluk mahalleye renk getirdi.

Özge TOPTAŞ/İrem GÜNEYBAZ

Uzun yıllardır Kırcami Mahallesi’nde ikamet eden Nevin Şimşek Kovid-19 salgını sürecinde evde kaldığı dönemlerde iki adet korkuluk yapmaya karar verdi. Su kabağı ve pamuk kullanarak insan bedenine benzer korkuluklar yapan Şimşek, ortaya çıkardığı maskotları eski giysilerle süsledi.

KIRCAMİ’NİN MASKOTLARI

Kadın ve erkek kıyafetleri giydirdiği maskotlara kendisinin ve eşinin adını veren Şimşek, bahçesinde bulunan iki sandalyeye maskotları yerleştirerek özel bir alan oluşturdu. O günden bu yana mahalle sakinlerinin tamamının yüzünü güldüren diyaloglar ortaya çıkaran maskotlar, görenlerin sevgisini kazanıyor. Nevin Şimşek, Lider Medya’ya özel yaptığı açıklamada, maskotları yaklaşık bir saatte tamamladığını anlattı.

GERÇEK GİBİ KORKULUK

El becerisini kullanmak ve farklı bir ürün ortaya koymak istediğini söyleyen Şimşek, “Salgının ilk süresinde boş zamanlarımı değerlendirmek için bu tarz şeyler yapmaya başladım. Elimdeki malzemeleri kullanarak evimin önüne ve mahallemize renk katacak bir korkuluk yapmak istedim. Su kabağı ve pamuklar yardımıyla bu iki korkuluğu oluşturdum. Elimdeki eski giysileri de üzerlerine geçirdim” dedi. Şimşek, mahalle sakinlerinin Nevin teyze ve Cahit amcayı ilk gördüklerinde şaşırdığını belirterek, evin önüne gelen postacıların ve kargocuların maskotları gerçek sandığını aktardı.

“EVİMİZİ KORUYORLAR”

Şimşek, maskotların uzaktan insan gibi görünmesi nedeniyle evin güvenliğini de sağladığına dikkati çekerek, “Evde olmadığımızda evimizi koruyorlar çünkü uzaktan gören insan zannediyor. Güvenlik görevlisi gibi evin önünde bekliyorlar. Şehir dışına gittiğimizde evin merdivenlerine bırakıyorum, bizi koruyorlar sanıyorum. Çünkü bu zamana kadar hiç hırsız evimize yaklaşamadı” dedi.

Şimşek, uzun süredir gündemde olan imar sorunuyla ilgilenen ve çözümüne yönelik talimatları veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da maskotları görmesini istediğini sözlerine ekledi.