KIRCAMİ İMAR PLANI MAHALLELİYE SORULDU

Muratpaşa Belediyesi’nin, Kırcami imar plan çalışmaları için düzenlediği referandum dün gerçekleşti. Refandum için 10 muhtarlıkta 24 sandık kuruldu. Seçim sonunda sandıklarda 5 bin 219 oy kullanılırken, 4 bin 527 vatandaş ‘evet’, 692 vatandaş ise ‘hayır’ yönünde karar kıldı.

Fatma ARSLAN, İrem GÜNEYBAZ

Antalya’nın kent merkezinde bulunan Kırcami bölgesinde imar çalışmaları 40 yıl önce başladı. 1447 hektar genişliğindeki alan onlarca yılı davalar, itirazlar ve iptallerle geçirdi. Kırcami, ilk kez 2019’da geçerli bir imar planına sahip oldu. Ancak bölge planları, Antalya 1. İdare Mahkemesi’nce iptal edildi. Konya Bölge İdare Mahkemesi, istinaf başvurusunu reddetti. Hukuki süreç Danıştay’da devam ederken Muratpaşa Belediyesi, planlamanın yeni aşamasında Kırcami’de referandum kararı aldı.

Muratpaşa Belediyesi’nin yaklaşık 27 bin nüfusuna sahip Kırcami bölgesinde yaşayan vatandaşlarına hali hazır planların ana esasları üzerinden planlama sürecinin devam ettirilip ettirilmemesi soruldu. Referandumda, planlama bölgesinde bulunan 8 mahallede seçmen kütüğüne kayıtlı Kırcami sakinlerinin oy kullanabilmesi için 10 muhtarlıkta 24 sandık kuruldu. Ayrıca tapu sahibi olup ikamet etmeyenler de tapularının ait olduğu mahallelerinin muhtarlıklarında tapu ve kimlik ibrazıyla oy kullanabildi. Sabah saat 08.30’da başlayan oylama 17.00’de sona erdi. Seçim sonunda sandıklarda 5 bin 219 oy kullanılırken, 4 bin 527 vatandaş ‘evet’, 692 vatandaş ise ‘hayır’ yönünde karar kıldı.

BAŞKAN UYSAL: KOMŞULARIN GÜVENİNİ ALMAK İSTEDİK

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ise öğle saatlerinde oy verme işleminin devam ettiği Yeşilova ve Tarım mahalle muhtarlıklarını ziyaret etti. Kırcami imar planı için mahalle sakinlerinin düşüncelerini almak istediklerini belirten Başkan Uysal, Kırcami mücadelesinin takipçisi olduklarını vurguladı. 8 yıldır Kırcami imar planıyla mücadele ettiklerini söyleyen Uysal, “Komşularımızın düşüncesini almak istedik. Yılladır devam eden bir mücadelenin içerisindeyiz. Bu mücadelenin sonunda aleyhimize bir mahkeme kararı geldi. Mahkeme kararı yerinde olmadığı için Danıştay’da temyiz ettik. Biz planımızın esaslarını koruyarak ısrar etmek istiyoruz. Bu mücadelede komşularımızın güvenini ve desteğini almak için referanduma başvurduk” diye konuştu.

MAHALLE SAKİNLERİ ÇÖZÜM BEKLİYOR

Yeşilova mahallesinde oyunu kullanan Mustafa Özçelik,  “İnşallah bu referandum Kırcami için bir çözüm olur. Mahalleli olarak artık çok bıktık. Bu konu Kırcami’den de çıktı. Antalya’nın bir kanayan yarası oldu. Buradaki yaşayan insanlar artık mutlu olmak istiyor. Sandıktan da olumlu sonuçlar çıkmasını bekliyoruz” dedi. Kırcami için hayırlısı olmasını istediklerini belirten mahalle sakini Sami Açar,“Kırcami halkı olarak artık çok yorulduk. Bu süreçte Kırcami halkının tek temennisi biran önce çözüme kavuşması. Yaklaşık 40 yıldır aynı dava için mücadele ediyoruz. İnşallah çıkan sonuç Kırcami için hayırlı olur” dedi.