KIRCAMİ, İKİNCİ 'ZEHİRKÖY' OLMASIN

Sevgili okurlar geçtiğimiz gün Kırcami bölgesinin imara açılmasının önünde engel teşkil eden bir sorun, 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planının bakanlıkça onaylanmasıyla aşıldı.

***

Bundan sonraki süreçte Büyükşehir Belediyesi ile Muratpaşa Belediyesinin yasal engele takılmadan üzerine düşeni yapması gerekiyor. Şayet bu konuda 40 yıldır devam eden sorun çözülemez ise bu bölge Antalya’nın ikinci  Zeytinköyü olabilir.

***

Bugün Antalya’nın Zeytinköy bölgesi suçla ve uyuşturucu ile anlıyorsa bunun bir numaralı sebebi bu bölgedeki mülkiyet ve imarla ilgili sorunudur. Zeytinköy de tıpkı Kırcami bölgesinde olduğu gibi vatandaşların tapulu mülküdür.

***

Sonradan gelenlerin hazine arazilerini işgal ettiği bir yer değildir.  Bu bölgenin 1980’li yıllarda yapılan imar planının davalık olması yüzünden ne yollar açılabilmiş, ne  çarpık yapılaşma ortadan kaldırılabilmiş, ne de kamu hizmeti sunulabilmiştir.

***

Geçmişte tarım ve hayvancılıkla,  uğraşan ya da geçimlerini köy düğünlerinde çalgıcılık yaparak sağlayan Zeytinköylüler, arazilerin artan nüfusla küçülmesi,  sokak düğünlerinin yerini salon düğünlerinin alması nedeniyle geçim derdine düşünce, eğitimden de hak ettikleri hizmeti alamayınca  uyuşturucu tacirlerinin kucağına itilmiştir. 

***

Her ne kadar Zeytinköy’ün imarla ilgili sıkıntıları aşılmış gibi görünse de tarafı bile belli olmayan hisseli parseller, açılmayı bekleyen yollar, uyuşturucu bağımlıları tarafından kullanılan metruk evler,  yer teslimatı yapılmadığı için inşa edilemeyen kamu binaları ile ilgili sıkıntılar devam etmektedir.

***

Kırcami planlamasının içinde olan Zeytinköy semtindeki Doğuyaka Mahallesi, Mehmetçik Mahallesi de zaman zaman  uyuşturucuda<n kaynaklı suçşarla anılmaktadır. Şayet Zeytinköy gibi Kırcami’nin imar planı da sıkıntılı olursa önümüzdeki süreçte Kırcami de uyuşturucu ve suçla anılma durumuyla karşılaşabilir.

***

Aynı şekilde Kepez bölgesinde içinde yüzlerce kişinin hissedar olduğu ada bazlı parsellerde de benzer bir risk bulunmaktadır.

***

BELEDİYELER GÖREVE

Öte yandan 10 Şubat günü Ankara’da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Başkanlığında bağımlılıkla mücadele konusunda bir toplantı gerçekleştirildi. Yakında bir kampanya başlatılacakmış. Dileriz ki bu kampanyadan sonuç alınır. Ama kampanyadan sonuç alınabilmesi için polisiye tedbirlerden önce belediyelerin üzerine düşeni yapması gerekiyor.