KIRCAMİ İÇİN SİYASİ ROL ÇALMA TELAŞI!

Antalya’nın son yıllarda yılan hikayesine dönen meselesi Kırcami. Neredeyse 35 yılı aşkın zamandır planlama sorunu yaşanan bir bölge. Yapboza dönen imar planları.

Belediyelerin yaptığı Kırcami için yaptığı imar planları defalarca yerel mahkeme kararlarıyla iptal edildi. Mahkemeler arasında gidilip gelinen süreç tam bir kangrene dönmüştü.

Kırcami, bu süreçte kaç iktidar, kaç belediye başkanı gördü ben sayamıyorum. Ancak hiçbiri planlama sorununu çözemedi bu derde devam olamadı. Olmaya çalıştı ise de ‘istemüzükçüler’ devreye girdi.

Doğuyaka, Topçular, Mehmetçik, Güzeloluk, Zümrütova, Yeşilova, Kırcami, Alan mahallelerinin tamamı ile Fener ve Çağlayan mahallelerinin bir kısmını kapsayan Kırcami İmar Planı için referandum bile yapıldı.

En sonunda önceki gün bu konuya Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı son noktayı koydu. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı değişikliği onaylandı.

Bununla ilgili müjdeyi Bakan Murat Kurum sosyal medya hesabından paylaşarak duyurdu. İşte asıl bundan sonra olanlar oldu. Resmen siyasiler rol kapma yarışına girdi. İsterseniz size önce bu rol kapma meselesini herkesin bildiği bir hikaye ile anlatıp sonra rol çalmak isteyenleri tek tek sıralayayım.

Guguk kuşunun hikayesini bilmeyeniniz yoktur.  Üreme hazırlığında olan kuşlar önce yuvalarını yaparlar. Vakti gelince dişi kuş yumurtlar ve kuluçkaya yatar.

Arada bir ayrılıp, sonra tekrar yuvasına döner. İşte tam bu sırada orayı izleyen bir çift göz vardır! Fırsatçı ve acımasız göz, kuluçkaya yatmamasıyla bilinen guguk kuşudur.

Anne kuş yuvadan uzaklaştığı sırada hemen gelip oraya aynı formda kendi yumurtasını bırakıp gider. Durum anlaşılmasın diye de diğer yumurtalardan birini aşağı atar!

Gün gelir o guguk kuşu yavrusu büyür, irileşir ve annenin rolünü çalarak hem anneyi hem de diğer kuşları bile yuvadan atar. Günümüz siyasetinde ve özelliklede Kırcami imar planı meselesinde böyle guguk kuşunun bir başka versiyonları ortaya çıktı. Hem de Bakan Kurum’un açıklamasından sonra!

Bakan Kurum’un müjdesinden sonra bu sorunun çözümü için bir süre önce Ankara’ya gidip görüşme yapan AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Taş açıklama yaptı.

Başkan Taş, “Bazıları gibi sadece laf değil, Antalya'mız için icraat ve çözüm üretmeye devam ediyoruz. Antalya'mıza hayırlı olsun” diye sosyal medyadan paylaşım yaptı.

Bunun ardından 11 CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı ile birlikte “Engelleniyoruz” diye deklarasyon imzalayan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek hemen devreye girdi. Geçen hafta Bakan ile görüşen Böcek’te, “Uzun yıllardır yılan hikayesine dönen, bizzat takip ettiğim ve mesai arkadaşlarımın gece gündüz çalışarak tamamladığı Antalyamızın Kırcami de dahil 100.000 ölçekli planı onaylandı. Sayın Bakanımız Murat Kurum'a ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Antalya’mıza hayırlı olsun” paylaşımı yaptı!

Böcek yapar da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal durur mu? O da hemen, “Kırcami İmar Planımızı doğrudan etkileyen 100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planını onaylayan Çevre ve Şehircilik Bakanı @murat_kurum’a teşekkür ederiz. Komşularımıza hayırlı olsun” dedi.

CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Büşra Dirgen Özdemir’de, “Birileri konuşur başkanımız yapar. Gözün aydın Antalya’m” ifadeleri bu rol kapma yarışının içine dahil oldu.

Tabi bu arada CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin’in “Kırcami’de AKP zam kaybıdır” başlıklı sosyal medya paylaşımını da hatırlatmakta fayda görüyorum. Şimdi bu peş peşe sıraladığım isimler ile guguk kuşu hikayesini yan yana getirip kimin siyasi rol çalmaya çalıştığını karar verin. Kim iyi oynamış kim rolü kapmış?

OLACAĞI BUYDU

Antalya’da toplu taşıma işini Büyükşehir Belediyesi’nin kendisi yapması gerektiğinin üstüne basa basa yazdım. Hatta bu iş çözülmezse bir gün Antalyalının yaya kalacağını iddia etmiştim.

Aradan bir süre geçtikten sonra geçen hafta Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan sosyal medyada bir dizi taleplerini dile getirip kontak kapatmakla tehdit etmişti!

Gün geldi ve o gün gelip çattı. Dün Oda Başkanı Arslan bir açıklama daha yaptı ve krizin gelişini haberdar etti. Arslan, 162 otobüsün mazot alamadığı için servis veremediğini belirtti. Başkan Arslan, sosyal medya hesabından CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi (UKOME) Başkanı Nurettin Tonguç’a seslendi.

Arslan, “Antalya halkı perişan, toplu taşıma esnafı perişan. Halk işe gitmek için duraklarda binecek otobüs bulamıyor. Nurettin Tonguç Başkanım, ulaşım esnafı her gün gelen zamlardan dolayı günlük taşıdığı yolcu ücretleri ile mazot alamıyor, aracını çalıştıramıyor” dedi.

Bu olay tam kontak kapatma olmasa da işi yavaşlatma eylemenin ta kendisidir. Yani halk otobüsçüleri istediklerini alabilmek için sıtmayı gösterip ölüme razı etmeye çalışıyor.

Peki Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ne yapıyor? Mart ayında toplu ulaşıma zam yapacaklarının sözünü veriyor. Antalyalı yolda kalmış şu yapılana bir bakar mısınız?

Biri tehdit ediyor, diğeri zam sözü veriyor. Kimse kimseye inanmıyor yarım kontak kapatılıp araçlar seferden çekiliyor. Herkes kendi derdinde halkı düşünen yok.

En sonunda benin önerdiğim gibi belediye bu işi kendisi yapmazsa bunun bedelini önce halk sonra belediye ödeyecektir bu böyle biline.