KIRCAMİ HALKI ÇÖZÜM İSTİYOR

CHP’li Antalya Büyükşehir ve Muratpaşa Belediyelerinden umudu kesen Kırcami sakinleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Kırcami’nin imar sorunu çözümü için yardım çağrısında bulundu. Kırcamililer 40 yıldır çözüm bulunamayan imar sorunundan dolayı, “İnsan gibi bir yaşam istiyoruz” diyerek meşalelerle eylem yaptı.

Antalya Muratpaşa’da yer alan Kırcami bölgesinde imar sorununu yıllardır çözülemiyor. Bölgede yaşayanlar pankartlarla Yeşilova Mahallesi 9 Eylül Caddesi'nde toplandı. Trafiği kesen vatandaşlar, Kırcami bölgesinde imar planı düzenlemesi yapılmadığı iddiasıyla ellerindeki meşaleleri yakarak sloganlar attı. Mahalle sakinleri, “Varlık içinde yokluk çekiyoruz”, “Mevzuattan sıkıldık”, “İnsan gibi yaşamak istiyoruz”, “Kandırılmaktan bıktık”, “Siyasete alet olmak istemiyoruz”, “Kırcami halkı 40 yıllık imar sorununa çözüm istiyor” gibi pankartlar açtı. Mahalleli yer yer polisle tartışmalar yaşadı.

ERDOĞAN’A SESLENDİ

CHP’li Muratpaşa Belediyesi’nin Kırcamililerin seslerini duymadığını, sorunlarına çare bulmadığını belirten mahalle sakinleri isyan etti. Mahalle sakini Tamer Şenoğlu, “Bu konuşmayı Kırcamililer olarak Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ithafen yapmak istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanım, bizler 30 yılı aşkın bir süredir Kırcami’nin imara açılması için mücadele ediyoruz. Kırcami bölgesi çevresi binalarla kuşatılmış, arada kalmış mezbelelik bir bölgedir. Biz 30 yıldır derdimizi maalesef yetkililere anlatamadık. Bizim sizden ricamız Kırcami bölgesinin imar mağduriyetinin çözüme kavuşturmanızdır. Şahsım ve bölge halkı adına saygılarımı sunuyorum” dedi.

YILLARDIR SÜREN ÇİLE

Bir diğer mahalle sakini Hasan Ağan, “Biz Kırcamililer olarak ne belediye başkanından ne de muhtarlıktan yardım alamıyoruz. Biz perperişan haldeyiz. Yıllardır süren bu çileye son versinler artık. Trafikten dolayı mahallemizde yürüyemiyoruz. Çocuklarımız yaya olarak okula gidemiyor. Ama   belediye başkanlarımız geldiğinde biz olaya müdahiliz diyorlar. Sadece oturdukları yerden, sıcacık koltuklarından söylemekle kalıyorlar. Biz küçücük bir grup değiliz. Biz Kırcami halkıyız. Biz 10 tane mahalleyiz. Hala çözüm bekliyoruz. Antalya’da onlarca milletvekili var hiçbiri mi duymuyor bizi? Büyükşehir Belediyesi’ne gittik. Bizim konuşmalarımızı kendisine göre yorumlamışlar ve halka yayınlamışlar. Seni o koltuğa oturtan bu halk, oturduğun yerden de kaldırmasını bilir. Belediye bu işi yapamıyorsa, devletin bizim imarımızı almasını istiyoruz” diye konuştu.

“UMUTLARIMIZLA OYNUYORLAR”

Kırcami sakinleri her seçim öncesi imar geldi, gelecek diye insanların umuduyla oynandığını, seçim sonrasında hiçbir gelişmenin olmadığını iddia etti. Siyasetçilerin seçim öncesinde gelip seçim vaadinde bulunmamasını isteyen Kırcamililer, hiçbir siyasetçinin imar sorunlarına çözüm bulmadığını açıkladı. Mahalle sakini Mustafa Çelik konuyla ilgili, “Bu insanlar şehrin göbeğinde medeniyet dışı bir yaşam sürüyor. Evleri rutubetten dökülüyor. Burada çok büyük bir mağduriyet var. 30 ila 40 senedir insanlara çok büyük haksızlıklar yapılıyor. İmar, bugün gelecek yarın gelecek diye bekletiliyoruz. Siyasiler bizleri kullanıyor. Biz imarımızı istiyoruz. Medeni bir şekilde yaşamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ