KIRCAMİ’DE YİNE İPTAL KARARI ÇIKTI

Yaklaşık 40 senedir imara açılmayı bekleyen Kırcami Mahallesi İmar Planı yine hüsranla sonuçlandı. Kırcami’yi imara açacak olan plan, Antalya 1. İdare Mahkemesi’nde iptal edilmesine karşın, Konya Bölge İdare Mahkemesi’ne yapılan istinaf başvurusu da reddedildi.

Fatma ARSLAN, İrem GÜNEYBAZ

Yaklaşık 40 yıldır virane bir halde olan Kırcami Mahallesi’nin imar planlaması tekrardan iptal edildi. Kırcami İmar Planı’nın, Antalya 1. İdare Mahkemesi’ne taşındıktan sonra imar planlarının iptal edilmesi üzerine Konya bölge İdare Mahkemesi’ne yapılan itiraz da reddedildi. Mahalleli ise, Kırcami İmar Planı’nın tekrardan iptal edilmesine tepki göstererek, mahkemede alınan olumsuz karara karşı bir an önce bir çözüm bulunmasını istedi.

“ÇOCUK GİBİ KANDIRIYORLAR”

Kırcami mahalle sakini Mustafa Özçelik, “Bizi çocuk gibi kandırıyorlar. Bu süre baya uzadı, 40 seneyi buldu. Dünyanın hiçbir yerinde belki bu tarz bir problem yoktur. Biz bu problemin çözümü noktasında, devlet olsun, belediye başkanları olsun, kimseyi suçlamadık. Hep birlikte bu problemin çözümü için mücadele verdik. Ama bugünkü duruma bakılınca, yine iptalle karşılaştık. Belediyeler olumlu sonuçlanacağı yönünde kesin, net konuşmalar yaparken biz bugün olumsuz bir kararla karşı karşıyayız. Biz mahalleli olarak imkansız bir şey mi istiyoruz? Bu rezil, yıkık, virane, dökük yerlerde yaşamaya mahkum muyuz? Biz mahalleli olarak, bu problemlerin bir an önce çözümü noktasında, kim yapacaksa, siyaset gütmeden tamamlamasını istiyoruz” dedi.

“MÜSEBBİBİ MEVCUT BELEDİYE BAŞKANLARI”

Kırcami İmar planı’nın tekrardan neden iptal edildiğini sorgulayan mahalle sakini Ayhan Saraç, “Kırcami İmar Planı ile ilgili yıllardır mücadele ettik. Mücadelemizden maalesef sonuç alamadık. İkiyüzlü siyasetçilere güvenimiz bitti. Bunun müsebbibi bugünkü mevcut belediye başkanlarıdır. Neden kamu yararına olan bir çalışmayı iptal ettiler? Bu sorunun cevabını öğrenmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“PLAN SINIFTA KALDI”

Kırcamili bir başka mahalle sakini Hasan Ağa ise dürüstlük çağrısı yaptı. Ağa, “Yıllardır bu mahallede yaşıyoruz. Dürüst olalım. Desinler ki, Kırcami’ye imar yok, siz işinize bakın, biz işimize bakalım. Verilmişse bir hak, bu hakkı bize verin. Buradaki evlerin halini görüyorsunuz. Yıkık, dökük. Bu millet bu eziyeti çekmek zorunda değil. Bütün ceremeyi bu halk çekti. Bu plan yine sınıfta kaldı. Bizim istediğimiz burada dürüstlük. Seçim zamanında da kimse buraya gelmesin” diye konuştu.