KIRCAMİ’DE YENİ UMUT

Antalya’da yıllardır çözüme kavuşmayan Kırcami imar sorununda yeni gelişme yaşandı. Kırcami mahalle sakini Mustafa Özçelik, gittikleri Ankara’da AK Parti Antalya milletvekili Mustafa Köse’nin Kırcami ’deki sorunun yılbaşına kadar olumlu sonuçlanacağını düşündüğünü açıkladı.

Muratpaşa Belediyesi’nin Kırcami bölgesindeki yıllardır çözülmek bilmeyen imar sorunu, mahallelinin canına tak ettirdi. Kendi güçleriyle, çabalarıyla Ankara’ya kadar giden Kırcami mahalle sakinleri, imar sorununun sonuçlanması talep etmek üzere ve süreci hızlandırmak adına meclisin yolunu tuttu. Kırcami imar sorununu çözüme kavuşturmak isteyen mahalle sakinleri, Ankara’da AK Parti, İYİ Parti ve CHP grup milletvekilleriyle görüştü. Görüşmede bulunan Kırcami mahalle sakini Mustafa Özçelik, AK Parti Antalya milletvekili Mustafa Köse’nin yılbaşına kadar Kırcami ‘deki sorunların olumlu sonuçlanacağını düşündüğünü açıkladı.

“OLUMLU SONUÇLANACAK”

Görüşmenin detaylarını anlatan mahalle sakini Mustafa Özçelik, “Kırcami ’nin imar sorununun sonuçlanması talep etmek üzere, süreci hızlandırmak adına Ankara’ya gittik. İmarla alakalı yıllardır yaşadığımız bu sorunun, Kırcami ’den çıktığı ve Antalya’nın bir sorunu olduğunu, insanların, Antalya’nın kalbi denilebilecek yerde hala çatısı plastikle kapalı eski baraka evlerde kaldığı ve 10 metre ileride diğer insanların daha kaliteli yaşam sürdüğünü, belli mahallelerde hiçbir şeyin olmadığını okul bakkal bile olmadığını dile getirdik. Bir an önce bu işlerin çözülmesi yönünde derdimizi anlatmaya çalışıyoruz. Ankara’da AK Parti Antalya milletvekili Mustafa Köse vekilimizle görüştük. Şu an istinafta bir mahkememiz var. Mustafa Köse vekilimiz, kendisinin bir hukukçu olarak bu mahkemenin yılbaşına kadar olumlu sonuçlanacağını ve kısa zamanda çözüleceğini dile getirdi. Yılbaşına kadar bu işin kalmayacağını belirtti” dedi.

“DAYANACAK HALİMİZ KALMADI”

Kırcami sakinlerinin artık umudunun kalmadığını ancak yine desorunların çözüme kavuşması için Ankara’ya gittiklerini belirten Özçelik, “Haykırıyoruz, bağırıyoruz ama artık sesimizi kendimiz bile duyamıyoruz. Dayanacak halimiz kalmadı. Vakit kısa, biz zamanla yarışıyoruz. Çünkü buradaki yer sahiplerinin çoğu yaşlı insanlar. Birde burada hazine arazisi ve rant olayı yok. Burada herkesin kendi tapulu arazisi var. İçimiz yanıyor. İnsanların artık umudu bile kalmadı. Yer sahiplerinin cebinden her ay ciddi rakamlar çalınıyor. Adamın orada 5 dönüm yeri var. Dibindeki komşusu binaya vermiş ve iyi bir gelir elde ediyor. Aynı konumdaki başka bir adam 10 metre berisinde Kırcami ’de yeri var. Adamın her ay cebinden ciddi rakamları çalıyorlar. Yaşam kalitesinden çalıyorlar. İnsanlar ciddi manada mağdur. Bizde Ankara’da bir an önce bu sorunların çözüme kavuşmasını hızlandırmak adına gittik” ifadelerini kullandı.