KIRCAMİ’DE SABIR TAŞTI

40 yıllık imar planlarının mahkemece iptal edilmesine tepki gösteren Kırcami Mahallesi sakinleri. Önce Şehir Plancıları Odası önüne siyah çelenk bıraktı, ardından Büyükşehir Belediyesi’ne yürüdü. Mahalle sakinleri, Muhittin Böcek'e hitaben, “Başkan uyuma Kırcami’ye sahip çık” sloganları attı.

Faruk ÇELİK, Mahsum ALTAŞ

Kırcami bölgesine imar planı girmediği için, mağdur olan vatandaşlar isyan etti. Hazırlanan imar planlarının mahkemece iptal edilmesine tepki gösteren vatandaşlar, Şehir Plancıları Odası’nın önüne siyah çelenk bıraktı. Grup ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne gelerek protestonu sürdürdü. Mahalle sakinleri, Böcek’e hitaben, “Başkan uyuma Kırcami’ye sahip çık” sloganları attı.

PROTESTOLAR DEVAM EDECEK

Protesto gerçekleşirken Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, Kırcamili birkaç vatandaşla, sorunları konuştu. Vatandaşlar Böcek’in konuşmalarından tatmin olmadıklarını ifade etti. Böcek’le konuşan Hüseyin Oğuz, böyle toplantılarla sakinleşmeyeceklerini belirterek, Kırcami sorunu çözülene kadar anlatılanlara inanmayacaklarını söyledi.

SİYASİLERİN AÇIKLAMASI BOŞ

Oğuz, “Başkan Muhittin Böcek’le görüştük. Bizler siyasilerin açıklamalarına tokuz. Gözümüzle görmediğimiz hiçbir şeye inanmıyoruz. Seçim zamanında mahallemize hiçbir siyasiyi sokmayacağız. Başkan Böcek, kimsenin suçunun olmadığını söylüyor. Herkes suçsuz ve güya Kırcami için bir şeyler yapılıyor. Demek ki insanlar dediklerini yapmıyorlar ya da başka mevzular dönüyor. Vatandaş olarak biz buna ‘dur’ diyeceğiz, müsaade etmeyeceğiz. Sanmasınlar ki vatandaş susacak, bugün ki gibi toplantılarla sakinleşeceğiz. Her geçen gün büyüyerek ne yapılacaksa yapacağız. Vatandaş yeri gelirse belediye başkanını bile ezip geçecek. Kırcami çözülene kadar kimse bizlere bir şey anlatmasın” diyerek, isyanını dile getirdi.

“YİNE UYUTULUYORUZ”

Mahkeme bitene kadar sorunların çözülmeyeceğini söyleyen Kırcami mağdurlarından Hasan Ağan ise, “Başkanla görüştük. Mahkemeden sonucun gelmesiyle, yolun açılacağını söyledi. Ama bu haksızlık yine devam edecek. Yine bir çözüm yolu bulunmadı, yine uyutuluyoruz.  Bir çözüm bulmak bu kadar zor olabilir mi? Çocuklarımızla rezil oluyoruz. Servis bile girmiyor. Çocuklar eğitim sıkıntısı yaşıyor. Artık bezdik. Verilen tapuların da hepsi yalan ve bahane. Bizleri nereye kadar böyle kandıracaklar” ifadelerini kullandı. Kırcamili vatandaşlar imar planı girmediği sürece eylem ve protestolarına devam edeceklerini belirtti.