KIRCAMİ’DE GÖZLER ARTIK MURATPAŞA’DA

Antalya, dün imar konusunda tarihi bir günü yaşadı. 35-40 yıla yakın bir kangrene dönüşen Kırcami İmar Planı’nda nihai aşamaya gelindi. Daha doğrusu bu konuda son düzlüğe girildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 1/100.000’lik planı onaylaması ile Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi dün toplandı. 25 binlik ve 5 binlik plan karara bağlandı.

AK Parti Grubu başta olmak üzere, CHP, MHP, İP, MP ve SP’li meclis üyeleri beklide ilk kez, amasız, fakatsız bir şekilde Kırcami için oy birliği ile karar aldı. Yani iki plan için herkes ‘Evet’ oyu kullandı.

15 bin mülk sahibi ile yaklaşık 27 bin nüfusa sahip Güzeloluk, Doğuyaka, Yeşilova, Kırcami, Mehmetçik, Tarım, Zümrütova, Topçular, Fener ve Çağlayan mahallesi sakinleri rahat bir nefes aldı.

Demek ki istenilince Antalya’nın ve halkın yararına olan bir konuda o, bu, şu, falan, filan partili demeden ortak kararlar alınabileceği dünkü mecliste gözler önüne serildi. Keşke hep böyle olsa değil mi?

Dün mecliste yapılan bazı kinayeli konuşmalar dışında özellikle hukukçuların bu konuda iyi çalıştıklarına dikkat çekildi. Umarım öyledir. Çünkü ‘istemezükçüler’ aç kurtlar gibi bekliyor!

Olamadan sonra gözler Muratpaşa Belediyesi’ne çevrilmişti. Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kırcami için 21 Şubat Pazartesi günü meclisi olağanüstü toplantıya çağırdıklarını açıkladı.

Uysal, “1/1000’lik ve 18 uygulamasını ele alıp oy biriliği ile karara bağlamak istiyoruz” ifadeleri ile tüm partileri tıpkı büyükşehir meclisinde olduğu gibi ortak karar almaya çağırdı.

Bundan sonra söylenecek söz kalmamıştır. Yapılacak tek şey bir önce bölgede yapılacak çalışmaların önünü açmak, vatandaşın taleplerini yerine getirmektir.

Bize de bu aşamada söyleyecek tek söz ise ‘hayırlı olsun’ demek kalmıştır.

ÇİLE BÜLBÜLÜM ÇİLE

Yeryüzünde sadece insanoğlunun çile çekmediğini emtiaların bile çile çektiğini ‘Ne bitmez çileleri varmış’ başlığı ile 2021’in Kasım ayında yazmıştım. Hani şu deniz otobüslerimiz Termessos, Aspendos ve Olimpos vardı ya. Onlar için.

Tam meşhur o şarkıdaki durumlara ‘ÇİLE BÜLBÜLÜM ÇİLE’ye dönüştü. Birileri gelip iyilik olsun diye aldı, bir değeri hizmet edilmesin diye diğeri de zarar ediyor diye satışa çıkardı.

Termessos, Aspendos ve Olimpos’un 10 yılı aşkın süredir kaderleri meçhule doğru fora etti.

Eski CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, bunları satışa çıkardı ama olmadı. Menderes Türel göreve gelince 5 yılda 150 bin kişiyi Antalya-Kemer arasında taşıdı bu gariplerim.

Ne olduysa CHP’li Muhittin Böcek’in göreve başlamasıyla yine gözden düştüler. 42 kişilik deniz otobüsleri Kaleiçi Yat Limanı'nda bir süre çürümeye terk edildi.

Otobüslerin 5 yıllık zararın 6 milyon lira olduğu iddia edilip önce kiralama yoluna gidilmek istendi sonrada satışa çıkarıldı. 16 Aralık 2021’de ihale yapıldı. 7 milyon 180 bin lira bedelle.

Duyduğuma göre ne hikmetse ihaleye kimse katılmamış ve satış gerçekleştirilememiş. Bana gelen iddiaya göre de, yok pahasına satılmak için fiyatı düşürmek için böyle bir taktik yapılmış!

Tabi bu iddia doğru ise çok vahim. Antalyalıların malını birilerine peşkeş çekmekten başka bir şey değil. Umarım böyle değildir. Yok ihale yapılmayacak ise bu otobüslerin tekrar sefere konulması en mantıklı karar olacaktır.

Lafı da sözü de biten en azından!

ZAHMET OLMUŞ BEYİM!

Bu memlekette bazı bürokratların rehavete kapıldığını sık sık gündeme getiriyorum. Amacım birini hedef tahtasına koymak değil tam aksine çalışma yapmaları gerektiğini hatırlatmaktır.

Efendim bir süre önce ülkemizde otomobil stokçuluğu başlamış ve bir dizi denetimler yapılmıştı. Hatta birçok firmaya da cezalar yazılmıştı. Antalya hariç.

Lider Gazete olarak stokçuları haber yapıp gündeme getirdik, adres gösterdik ama yinede bir denetim falan göremedik. Sonra iki gün önce temel gıda maddelerinde KDV yüzde 8’den 1’e indirildi.

Tabi bu konuda zincir marketlere ülke genelinde bir denetim başlatıldı. Yine Antalya hariç. Yine Lider haber gündeme getirdi bunu. Sonunda uyuyan arkadaşlar uyandı!

Nihayet Antalya Ticaret İl Müdürü ekipleri sahaya çıktı ve denetim yaptı. Bu göstermelik mi değil mi önümüzdeki günlerde hep birlikte yaşayıp göreceğiz.

Fakat ben Antalya Ticaret İl Müdürü Halil Özşahan’ın denetimlerde ilgili ilk kez bir sosyal medya paylaşımına şahit oldum. Demek ki birilerini kulağını çekmiş olmalı ki böyle davrandı!

Yahu arkadaş bu denetim senin ve ekibinin asli görevi. Zabıtadan önce sizin sokağa çıkmanız gerekir. İllaki birilerinin kulağınızı çekmesine gerek yok. Zahmet olmayacaksa çıkıp işinizi yapacaksınız hepsi bu.