KİRALIK ARAÇLA DOLANDIRICILIK YAPAN 3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Rent-a-car aracına sahte plaka takıp, sahte vekalet düzenlemek suretiyle dolandırıcılık yapan 3 şüpheli tutuklandı.

Geçtiğimiz çarşamba günü Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne müracaatta bulunan E.A. isimli şahsın, internet üzerinden bir siteden satılık araç satın almak için İstanbul iline gittiğini ve şahsa araç bedeli olarak 140 bin TL ödediğini, şüpheli şahısların aracın bir miktar borcu olduğunu söyleyerek devrini vermeyip vekalet verdiklerini, aracı çekici marifetiyle ilimize getirdiklerini, aracı Kepez İlçesinde bir kafe önüne park ettiğini, daha sonra aracının çalındığını fark ederek şikayetçi olması üzerine, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince “Nitelikli Dolandırıcılık” olayı ile ilgili düğmeye basıldı.

Müşteki E.A’ya satılan aracın rent-a-cardan kiralanan aynı marka araca sahte plaka takılmak suretiyle satıldığı, verilen vekaletnamenin sahte olarak düzenlendiği, aracı kendilerinde bulunan yedek anahtarla çaldıkları, sonrasında gerçek plakaları taktıkları tespit edildi. 16 Eylül günü Ç.Ö., S.P. ve B.H. isimli 3 şüpheli, Serik İlçesinde olayda kullanılan araç ve sahte plakalarla birlikte yakalandı.

Şüpheli şahıslar haklarında yapılan işlemlerin ardından Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

HABER MERKEZİ