KİMSE DEVLETİN ÜSTÜNDE DEĞİLDİR

İnsanoğlu sosyal ilişkilere nizam verebilmek suretiyle “devlet” hakikatine ulaşmıştır. “Devlet”, bir topluluğun belli bir zaman - mekân bağlamında vardığı tarihî ve sosyal mutabakatının en tabii neticesidir. Böylelikle “devlet”, onu ortaya çıkaran topluluğun ortak mülküdür.

Söz konusu toplulukta kimse devletten üstünde değildir – olmamalıdır. Tesis edilmiş bir devlet nizamı, adalet gayesini terk etmedikçe, ilelebet payidar kalacaktır. Son günlerde CHP’li Muratpaşa Belediyesi Ümit Uysal hakkında yürütülen soruşturmalar, Antalya’da gündem oldu.

Hatta Antalya Valiliği açıklama yapma ihtiyacı bile duydu. Açıklamada, “Muratpaşa Belediyesinde yapılan özel teftiş sonucunda; (12) iddia ile ilgili olarak tevdi raporu düzenlenerek, sorumlu personel hakkında soruşturma izni vermeye yetkili makam olan Muratpaşa Kaymakamlığına gönderildiğini söylemektedir” denildi.

Peki, Tevdi Raporu ne demek:  4483 sayılı Kanuna göre yapılan bir ön inceleme sırasında, iddia konusunun genel hükümlere göre soruşturulacak suçlardan olduğunun anlaşılması ya da genel hükümlere göre soruşturulacak farklı bir suç tespiti yapılması halinde yetkili ve görevli Cumhuriyet Başsavcılıklarına ve 4483 sayılı Kânun kapsamına giren farklı bir suç işlendiğinin anlaşılması halinde yetkili mercilere gönderilmek üzere düzenlenen raporlardır. İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişlerince düzenlenir.

Açıklama devam ediyor: ''Aralarında Muratpaşa Belediye Başkanının da bulunduğu kamu görevlileri hakkında ise (20) iddia ile ilgili olarak ön inceleme görevinin devam ettiği. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'' diyor Antalya Valiliği.

Hiç kimse devletten büyük değil, hiç kimse yasalardan büyük değil. Yasaların gereği neyi emrediyorsa onlar yerine getirilecektir. Hiç kimse de bu işten alınganlık göstermesin bu işin kuralı bu kuralları ben koymadım. Kim olursa olsun Kânunlar ve yasalar ne diyorsa o çerçevede görev yapmalı...

Burada yapılması gereken soruşturma sonucunu beklemektir. Öyle çıkıp da her şeyi ben bilirim diyen Antalya Valisine bile ayar vermeye çalışan bir gazeteci gibi tweet atarak ,''Ben de duydum! İkisi CHP'li biri Ak Partili üç ilçe belediye başkanı ve ekibine operasyon yapılacakmış! Yarı inandım, yarı inanmadım...'' diye korumacılık yapmak.

Sözde habercilik olmuyor mu? Yoksa kadim dostunu korumak için devlet mekanizmasının çalışmasını mı engellemek istiyor yorum sizlerin... 

Kalın sağlıcakla...