KİMSE BU SKORA ÜZÜLMEZ

3 maçta 3 galibiyetle ligde iyi bir seri yakalayan Alanyaspor, Trabzon gibi zorlu bir deplasmandan 1 puanla ayrılmayı başardı. Bülent Hoca geldiğinden beri savunma ve hücum olarak her geçen gün iyiye giden Alanyaspor bu maça da aynı kadro ile çıktı.  Bu kadrodan memnunuz ancak Umut Güneş ısrarı neden bazen anlamakta güçlük çekiyorum. Maçın başında Trabzon temsilcisinin erken gol bulmak için tüm hatları ile yüklenirken Umut ne savunmada etkili oldu, ne de hızlı hücumlara çıktı. Genç ve önü açık bir isim ama bu şekilde kendisini yeterli görmemeli. Leroy Fer gibi bir kalite ile değişecek oynaması Umut’a da iyi gelecektir. Bülent Hoca ise Fer’i yine kadroda düşünmedi. Sakatlıktan yeni çıktığını varsayarak Fer hamlesini ısrarla bekliyorum.

Maçın ilk ve ikinci yarısı birbirine yakın bir futbol izledik. Topu tamamen rakibine bırakan turuncu yeşilli ekip, zaman zaman yapılan ön alan baskısı ve hızlı hücumlarla pozisyona girdi. Davidson’un akıl dolu pası ile de golü buldu. Golde ve maçın tamamında rakipte Hugo yerine Hüseyin’in olması ekmeğimize yağ sürdü. Famara’nın gol bulması da hem takım hem de kendisi için iyi oldu. İkinci yarıda tüm hücum silahlarını sahaya süren ve gol bulmak için her şeyi yapan Abdullah Avcı ve öğrencilerine başta Serkan ve Fatih olmak üzere çok iyi savunma yaptık.

Rakip 10 kişi kaldıktan sonra golü de bulabilirdik ama buna üzülecek değiliz. Karşımızda lige en erken hazırlanan ve belki de en formda takımı varken, biz ise 4 hafta önce hoca değiştirmiş ve taktik değiştirmiş bir takımız. Bu deplasmandan 1 puan çıkarmak şu an da işimizi fazlasıyla görür. Belki aceleci davranmak istemedik ama Bülent Korkmaz bize baya yakıştı ve kanımız yavaş yavaş kaynamaya başladı. Sezon başı yazdığım bir yazıda da yönetimi sosyal medyadan eleştirenlere ‘bekleyin hepsini utana sıkıla sileceksiniz’ demiştim. Silme işlemleri yavaş yavaş başladı. İnşallah da devam edecek.