KİMMİŞ İTHAL?

Seçimlere sayılı günler kala, hem milletvekili adayları hem de cumhurbaşkanı adayları çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ederken MHP’nin Antalya’da adeta takım kaptanı rolünü üstlenen Abdurrahman Başkan’a ayrı bir parantez açmazsak kendisine de onca emeğine de haksızlık etmiş oluruz düşüncesine kapıldım.

Gerek Lider Haber Tv’de yayınlanan “Seçime Doğru” programında, gerekse Antalya’daki gazeteciler ile bir araya geldiği basın toplantısı öncesi ve sonrasında kendisi ile uzun uzun sohbet etme şansımız oldu.

Geçmiş dönemden başlamak gerekirse listeler açıklanınca birçok kesimin ithal gözüyle bakıp “daha Antalya’nın sokaklarını bile bilmiyor, sorunlarını nasıl bilecek ve meclise taşıyacak” şeklinde haksız ithamla karşı karşıya kalan MHP’li Başkan’ın yaklaşık yirmi beş yıldır Antalya’da fabrikasının ve iş yerlerinin bulunduğunu araştırma gereği bile duymamıştık.

Ancak bırakın yollarını, sokaklarını, caddelerini bilmeyi, Kaledran çayından, Eşen çayına kadar olan bölgedeki her bir alanı karış karış gezmiş, özellikle tarımla iştigal eden neredeyse herkesle hasbihal etmiş bir isim bulduk karşımızda.

Hatta “konumla yön bulan kişi hangi partide olursa olsun aday yapıldığı şehir için doğru kişi değildir” diyecek kadar da iddialı. Evet; o bir Tokat’lı olabilir.

MHP’nin yıllarca İstanbul İl Başkanlığını yapmış da olabilir ancak tarım, turizm ve ticaret anlamında Antalya’nın göbeğinde doğup büyüyen bir çok siyasetçiden daha Antalya’ya ve sorunlarına hakim, çözüm yollarını da bilecek kadar bir profil çizdi vekillik yaptığı dönemde.

“Bizi seçenlere yanlış yaparsak o koltuklar bize haram olsun, İnsanların elbette eksikleri olabilir ancak önemli olan yanlışlarının olmaması” düsturunu da kendisine hayat felsefesi olarak benimsemiş bir kişilik Abdurrahman Başkan.

MHP’nin Antalya’daki tek Milletvekili olmanın kendisi açısından büyük bir dezavantaj olduğunu da belirterek özellikle bu seçimlerde Antalyalılardan MHP’ye ve Cumhur ittifakına güçlü bir destek istiyor.

Antalyalılar bu destek çağrısına nasıl bir tepki verecek elbette 14 Mayıs akşamı hep birlikte göreceğiz. Ancak bildiğimiz ve yakından şahit olduğumuz bir gerçek var ki; hem Antalya Milletvekilliği, hem Sanayi Ticaret ve Enerji komisyonu üyeliği hem de MHP’nin en üst yönetim organı olan MYK üyeliği yani bir koltuktaki üç karpuz kendisini bir hayli yormuş olsa da o bu durumdan asla şikayetçi değil.

Beklentisi “elimiz güçlü olsun ki hemşerilerimizin sorunlarını çözebilmek adına daha fazla arkadaşımız ile hem mecliste temsil edilelim hem de her an onların yanında olabilelim” diyor.

Pek haksız da sayılmaz değil mi?

Bu arada yazımızın başında ithallikten bahsetmiştik ya sandığa gitmeden önce her partinin listesini bir kez daha gözden geçirin bakalım hangi parti kaç ithal yazmış?

MHP’li Başkanın ifade ettiği gibi kaç tanesi navigasyonsuz veya rehbersiz Antalya’yı gezebilir?

Gezeceğim diyen ithallere hodri meydan…