KİME YARAR SAĞLAR?

Geçtiğimiz haftalardaki yazdığım bir köşe yazısında bizim bazı siyasileri anlamakta gerçekten zorluk çekiyorum demiştim. Zaman geçtikçe ve yaşanan gelişmelere o siyasilerin bakış açısını gördükçe ne kadar haklı olduğumu bir kez daha anlayabilirim.

***

Keşke yanılsam, Keşke haksız çıksam ve keşke düşüncelerim doğru olmasa… Ama sanki o siyasiler beni haklı çıkarmak için resmen bir birleri ile yarışır hale geliyorlar.

***

Mesela İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener… Katıldığı bir TV programında diyor ki “Putin haddini aşmıştır, vakit yaptırım vaktidir.” Bak hele sen…

***

Meral Akşener bu cümleleri kurmazdan önce ABD Başkanı Biden, NATO ve BM de aynı bağlamda cümleler kuruyor. “Tüm dünya birlik olsun Rusya’ya yaptırım uygulasın.”

***

Eyvallah da, o yaptırımlar kime yarar sağlar veya kime zarar getirir sayın Akşener hiç düşündü mü acaba?

***

Tarım, turizm ve ticarette bize kazandıracakları veya kaybettirecekleri nelerdir mesela? Birileri mutlu olacak diye onların yaptığını yapmak zorunda mıyız?

***

Hacıvat’ın ceremesini Karagöz’ün çekmesi pozisyonuna niye düşelim ki… Önemli olan birilerinin gazına gelerek hareket etmek değil, önemli olan ülkenin ve milletin menfaatini düşünerek siyaset yapabilmek.

***

Hele ki temsil makamında iseniz ince eleyip sık dokumak zorundasınız. Yani bin düşünüp bir hareket etmek durumundasınız.

***

Şu anda durulması gereken en doğru yerde duran bir siyasi irade, diplomasi anlamında ise takdire şayan ve tüm dünyanın saygınlığını kazanan bir anlayış ve hamleler elbette ülkemize çok şey kazandıracaktır.

***

SON SÖZ

Bu kazanımları da hem kısa hem de uzun vadede hep birlikte görebileceğiz. İnşallah o kazanımlardan milletimizin yararlandığı kadar muhalefetimiz de yararlanır.