KİME VE NEYE GÖRE ÖNCELİK VERİLİYOR

Antalya’da tartışmasız son bir yılın en önemli konusu şehir içindeki trafik sıkışıklığı meselesi. Hilafsız aracı olan veya olmayan herkesin muzdarip olduğu yegane konu bu. Ancak bizim yöneticilerimize göre böyle bir konu yokmuş gibi davranılması beni hayrete düşürüyor.

Dünkü yazımda Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in bu konudaki açıklamasını dile getirmiştim. Tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum. Böcek, “Ulaşım Çalıştayını 76 kurumun katılımlarıyla yaptık.  Kent içi ulaşım rahatlatılacak 13’ü ana kavşak toplam 41 kavşak düzenlemesi yaptık” demiş.

Eyyy Antalyalılar? Duydunuz mu, gördünüz mü, trafik rahatladı mı? Bu üç soruya “Evet” yanıtı verenler lütfen parmak kaldırsın. Ya konuşun ya da sonsuza kadar sessiz kalın!

Ben ne duydum, ne gördüm ne de trafiğin rahatlığına tanıdık oldum! Her gün aynı çileyi çekmeye devam ediyoruz. Özelliklede sabah, öğle, akşam, hafta başı ve sonu.

Bu açıklamaya karşın Büyükşehir Belediyesi’nin son birkaç ay içinde yaptığı iki çalışma dikkatimi çekti. Adamların hakkını yememek lazım. Kendilerine göre acil olan bir çalışma. Bu aciliyet meselesi kişiden kişiye, kurumdan kuruma, sorunlara bakış açısına göre değişebiliyor demek ki. Tıpkı bu trafik meselemizde olduğu gibi.

Şimdi efendim şehir içinde kangren olmuş bu trafik sorunu devam ederken Antalya Büyükşehir Belediyesi, önceliği Konyaaltı ilçesindeki Üniversite Caddesi’ne vermiş.

Atatürk Bulvarı ve Eski İl Sağlık Müdürlüğü Kavşağı’nın yükünü azaltacak yaklaşık bir kilometrelik yeni bir yol. Trafik yükünü azaltır mı? Evet azaltır. Çok acil mi? Değil.

Çünkü acil olan öncelikli yapılması gereken Uncalı Mezarlığı kavşağındaki kamulaştırma sorunun çözüp oraya yapılacak kavşağın önünü açmak. Dolayısıyla yeni Merkez Bankası kavşağı da bu sayede yapılabilecek.

Bu kavşakları kim yapacak? Karayolları yapacak. Çünkü bu bölgede 5 kavşağın projesi hazır, ödeneği hazır. Yani öncelik buralarda olması gerekiyor. Ben değil uzmanlar böyle diyor.

Hadi geçtik bu Üniversite Caddesi’ninin yapımını. Kangren olmuş bu sorunu çözmek dururken Konyaaltı’ndaki Karaman Köprüsü’nü yapmanın ne aciliyeti vardı? Tamam yol medeniyettir ama bir öncelik meselesi vardır. Siz öncelikli sorunu çözüm bulmadan bahçe duvarını aşıp başka mahalleye geçtiniz.

Çakırlar, Doyran, Bahtılı, Karatepe ve Geyikbayırı gibi birçok mahalleyi şehrin merkezine bağlayan Hürriyet Caddesi üzerindeki Karaman ve Kuruçay köprülerini yıkarak yeniden yapımına başladınız. Öyle değil mi?

Peki, Başkan Böcek ve ekibine göre acil olan bu iki yatırama ne kadar para harcanmış? Üniversite Caddesi için 7, Karaman ve Kuruçay köprüleri için de 27 milyon 711 bin lira.

Bana göre bu iki yatırıma öncelik verileceğine şehrin tamamını rahatlatacak Uncalı Mezarlığı kavşağındaki kamulaştırmaya verilseydi daha yerinde bir karar olurdu.

Tamam bu yol ve köprülerde yapılmalıydı. Fakat size göre öncelik farklıymış. Ama bana göre tam tersi olmalıydı. Çünkü siz şehrin içindeki yarayı iyileştirmezseniz diğer yerler pansuman olur.

UYSAL MEYDANA İNDİ

Yerel seçimlere epey bir zaman var ama bu iş Antalya’da erken başladı gibi. AK Parti’de Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü sahaya inen tek isim gibi görünüyor.

Ancak bu konuya CHP penceresinden baktığımız zaman aday bolluğu yaşanacağa benziyor. Çünkü mevcut Başkan Muhittin Böcek’in karşısına Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ilk çıkan aday gibi. Nedeni ise Uysal’ın son dönemlerde yaptığı çalışmalar.

Örnek verecek olursak önceki gün Lara sahilinde düzenlenen olta balıkçılığı turnuvasının açılışına katılması. Burada öyle bir olta fırlatışı var ki ne kadar hünerli olduğunu da gösterdi.

Kavga ve tartışmalara girmeden halka dokunarak çalışma yapan Uysal öyle veya böyle Böcek’in karşısındaki en ciddi rakip olacağı benziyor. Ha başka adaylar var mı? Var tabi. Örneğin milletvekili Cavit Arı ve Çetin Osman Budak. Ama Budak’ın son dönemde basına yansıyan olayları onun karşısında bir engel olacak gibi.

Seçime yaklaştıkça bu sayı artacak, karşımıza enteresan CHP’li isimler çıkacak. Ben şimdiden buraya bir not düşeyim istedim.

BU SERGİYİ KAÇIRMAYIN

Dün DokumaPark Modern Sanatlar Sanatlar Galerisi’nde, Antalyalı karikatür sanatçısı Hakkı hakan Kok’un ‘Yüzler ve İzler’ konulu karikatür sergisi açıldı. Bir çok Antalyalı’nın portresi bu sergide yer aldı.

Hatta öyle karikatürler var ki geçmişe ışık tutacak, görünce birçoğunuzun içini buracak. Geçmişi hatırlayıp o eski günleri yad edeceksiniz.

Eski bir basketbolcu olan ve 50 yıldır karikatür çizdiğini belirten Hakan Kok, şimdiye kadar 15 sergi açtığını ve bu serginin Antalya'da ilk olduğunu belirtti.

Gerçektende Hakan Kok’un bu sergisi kaçırılmamalı. Hele hele “Ben Antalya’nın yerlisiyim bubacım” diyenler. Hadi bakalım belki kendinizi bile görürsünüz sergide.