KİM TAKAR SİZİ

Eskiden büyüklerimiz “mantığın bittiği yerde …… başlar” diyerek bazı kurumların anlamsız işlerini adeta bu cümleye sığdırırlardı. Zamanla yaşadıkça öğreniyor gerçekten insan.

***

Mantığın bittiği yerde anlamsız işlerin olduğunu, garip garip kararların alındığını gördükçe de vay arkadaş be diyesi geliyor insanın. Mesela son dönemlerde bazı üniversitelerin aldığı karar gibi.

***

Alınan kararları duydukça da “Mantığın bittiği yerde üniversite hayatı başlar” sözünü söyleyesim geliyor. Nasıl gelmesin ki? Düşünün ülkede bir hükümet var, karar alıyor ama bazı üniversiteler adeta kendilerini iktidarın üstünde görürcesine karşı kararlar alabiliyor.

***

Yahu merak ediyorum gerçekten kendinizi iktidardan daha mı yetkili görüyorsunuz veyahut ta kim takar sizi mi diyorsunuz? Hatta daha da ileriye gidip sorayım amacınız yarın yapılacak olan seçimleri manipüle ederek öğrencileri ve velileri iktidara karşı kışkırtmak mı?

***

Aklıma gelen basit sorular bunlar? Peki, nereden aklına geldi bunlar diyecek olursanız anlatayım…

Malum 6 Şubat tarihinde yaşadığımız asrın felaketinden sonra eğitim ve öğretime bir süreliğine ara verildi. Biraz zaman geçip yaralar sarılmaya başladıktan sonra da hükümetin aldığı bir kararla üniversitelerde eğitimin hibrit olmasına (isteyen okullarda derse katılabilir isteyen de online bağlantı ile derslere girebilir) kararı açıklandı.

***

Durum böyle olunca da ara verildikten sonra memleketlerine dönen birçok öğrenci ya yurtlarını ya da konakladıkları evleri boşalttılar. Hele hele okullarında son sınıfta okuyan öğrenciler…

Bazıları kaldıkları yurtları, bazıları kiraladıkları evleri tamamen boşaltıp arkadaşları ile vedalaşarak ailelerinin yanlarına döndüler.

***

Artık bu dönem de böyle bitecek anlayışı herkese hakim olmuş iken bazı işgüzarlar ortaya çıktılar ve hoooppp bir karar final sınavları yüz yüze yapılacak. Yahu arkadaş siz bu ülkenin geleceğini yetiştirme kararlılığında olan eğitimciler olarak nasıl böyle bir hata yapabilirsiniz?

***

Şimdi o çocukların kimisi işe girdi, kimisi belki de geri dönemeyecek imkansızlıklar içerisinde siz ailelere tam da seçim arifesinde bir külfet yüklüyorsunuz!

***

Hayırdır inşallah ağalar! Yukarıdaki satırlarda sormuştum ama anlamadıysanız bir kez daha sorayım. Siz devletten, hükümetten daha mı yetkilisiniz, alınan kararları takmayacak kadar kudretli misiniz yoksa…

Yoksa seçim öncesi öğrencilerin ve velilerin tepkisini çektirerek iktidara kumpas mı kuruyorsunuz?

Varsa cevabınız yüksek sesle alayım!