KİM BİZİ KEKLEYİP KANDIRIYOR ACABA?

Daha önceki gün yazdım, “Birileri çıkıp bir yalan söyleyip herkesi kandırdığını zanneder. Sonra da çıkıp, ‘Nasıl olsa bizim milletimiz balık hafızalı, unutur gider diye düşünür. Dolayısıyla kendini kandırır ama farkında bile olmaz” diye.

Gün geçmiyor ki aynı tarzda davranan birileri çıkmasın karşımıza. Bu genelde siyasiler oluyor ve insanı siyasetten soğuttukları gibi insanlığın geniyle oynuyorlar resmen.

CHP’nin atanmış Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz yerel bir televizyonda katıldığı canlı yayında da, ‘Millet İttifakı’nın kadrolaştığını’ itiraf etmişti. Hem de utanıp sıkılmadan.

Sözüm ona hep AK Parti’nin kadrolaştığını iddia eden Cengiz, asıl bu işi kendilerinin yaptığını kendi ağzı ile söyleyip ilginç cümlelerle de tescillemişti.

Cengiz, o yayında “Şu anda Büyükşehir Belediyemiz 655 kişilik bir ilana çıktı. Başvuru 20 binin üzerinde. Orada kontenjandan yana sıkıntı yok, yani biz belediye başkanımızla yaptığımız istişarelerde, tabii ki burada İYİ Parti’nin de var, belediye başkanının meclis üyelerinin de var, partinin de var. Biz onu adaletli bir şekilde ihtiyaca göre kendi aramızda konuşup hallediyoruz. Orada bir kavgamız dövüşümüz yok” ifadelerini kullandı.

Buraya kadar CHP İl Başkanı’nın 7 Şubat 2022 saat 20.00’da televizyonda yaptığı konuşmanın işçi alımı ile ilgili birebir deşifresi aynen böyleydi. Bu bir KADROLAŞMA itirafı mı? Evet. Kim tarafından yapıldı? İl Başkanı Nuri Cengiz tarafından. Yani Büyükşehir’deki iktidar olan yönetimin partinin en yetkili ağzı.

Nasıl bir adaletli seçim yapılıyorsa, sanki iş bekleyen işsizler sadece MİLLET İTTİFAKI’nda. Ama farkında olmadan gerçek yüzlerini açıklıyor sonra Türkiye’de gündem oluyor.

Aradan tam bir ay 2 gün geçtikten sonra yani 14 Mart 2022 saat 20.00’de yine yanı televizyon kanalında bu kez CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek var.

Programın yapımcısı Böcek’e konuyu hatırlatıyor ve CHP İl Başkanı’nın sözlerini soruyor. Böcek biraz şaşırmış gibi yapıp ilginç cevaplar veriyor. Bu bölümün deşifresi de aynen şöyle:

“Tüm siyasi partilerden arayanlar da var. Biz liyakata bakıyoruz. İlanda ne çıktıysa o. Onda bir yanlış anlaşılma olmuş. Geçmiş dönemde işe alımların nasıl yapıldığını herkes biliyor. Bizde AK Parti ve CHP’li gençlik kolları başkanları da çalışır. Biz insanların ekmeği ile oynamayız….”

İki yetkili ağızdan yapılan açıklamaları verdim. Sizce kim doğruyu kim yalan söyleyip veya bizi kandırıp keklemeye çalışıyor? Acaba biz mi izleyip duyduğumuzu yanlış anladık? İyi ki iki başkanda çıkıp, “Biz böyle demedik. Bunlar montaj” demedi.

Ayıp yahu. Siz, partili veya pastisiz, size oy vermiş veya vermemiş milleti aptal mı zannediyorsunuz? Yoksa sizde bizi BALIK HAFIZALI mı? gördünüz?

Yapmayın. Bu millet ne aptal, ne balık hafızalı! Keklenmiş gibi görünür amma günü gelince yedirmeye çalıştığınız o keki size yedirir. Benden yazıp söylemesi.

YUH ARTIK NE HALE GELDİK!

Dün Lider Gazete’yi okurken bir haber gördüm ve neredeyse küçük dilimi yutacaktım. ‘Nenesinin küpesini çalıp ölümle tehdit eden torun tutuklandı!’ Manavgat ilçesinde 68 yaşındaki A.A. isimli kadın, torununun küpesini sattığını, kendisini öldürmekle tehdit ettiğini belirterek şikayette bulunmuş.

Şikayetin ardından jandarma ekipleri tarafından yakalanan 24 yaşındaki torunu Ö.A., jandarmadaki işlemlerinin ardından a çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmış.

Hay Allah’ım ne günlerde kaldık yarabbi. Dünyanın sonu mu geldi, kıyamet mi kopacak? İnanın bu haberden ve yaşanandan sonra dünyanın sonunun geldiğini düşündüm.

Ama öyle değil. Bizim millet olarak değerlerimizi nasıl unuttuğumuzun haberi bu olsa gerek. Ne anamıza ne babamıza ne de ebeveynlerimize saygımız kalmadı. Bizi biz yapan değerleri unuttuk veya unutturulduk.

Anneler, babalar aman çocuklarınızı yetiştirirken dikkat edin. Eğitimciler bir dönem yapılan şu DEĞERLER EĞİTİMİ’ne biraz daha önem verin. Yoksa durum ortada.

BU İŞE BİR ÇÖZÜM GEREKLİ

Antalya’da hayıtımıza biranda binlercesi giren elektrikli scooterlar, sorun olmaya devam ediyor. Özellikle bu cihazların kullanım ve park alanları krize yol açıyor.

Kimisi bisiklet yolunu, kimisi kaldırımı kimisi de caddeleri ters yönden kullanırken kazalarda kaçınılmaz oluyor. Ama kimsede bu soruna çözüm bulma niyetinde falan değil.

Sorun günden güne büyüyor, ilgili üç firma ise cebini doldurup keyfisini sürüyor. Nihayet bu konuda bir ses yükseldi. Sorunu ciddi ciddi dillendirdi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 25.Grup Meslek Komitesi yaptığı toplantıda, ektrikli scooterların tehlikeli hale geldiğini ve ‘e-Scooter Yönergesi’ talebinde bulunuldu.

Aslında UKOME’nin bu konuda aldığı bir dizi karar ve yönetmelik var ama uygulayan yok, denetleyen yok. Mesele burada. Yönerge çıksa bile denetleyen yoksa o da boş olacak.

Fakat önlem alınması için illa ki bir ölümü kaza olacak ki önlem alınsın değil mi?