Kilidi hakem çözdü

Nuri Şahin dönemi pek çok açıdan eleştirilebilir ya da övgü yağdırılabilir. Ancak Şahin önderliğindeki Antalyaspor’un en dikkat çekici özelliği şampiyonluk yarışındaki güçlü takımlara karşı ortaya koyduğu direnç her zaman üst seviye oldu. Maçı kazansa da kaybetse de bu direnci ve coşkuyu her zaman sahaya yansıttı.

Beşiktaş karşısında da aynı özelliği sahaya yansıttı. Geçen hafta lider Galatasaray’a sahayı dar eden Beşiktaş gitmiş, Antalyaspor karşısında adeta ayakta duramayacak bir görüntü çizen Beşiktaş gelmiş. Tabii burada Antalyaspor’un inan ve korkmadan ortaya koyduğu mücadele örneği etkili oldu.

İlk yarının son düdüğü geldiğinde her şey Antalyaspor’un istediği gibi ilerledi. İkinci yarıya Maxim – Onur Bulut değişikliğiyle başlayan Beşiktaş’ta Şenol Güneş bir senaryo yazsa, ancak bu kadar istediği olabilirdi. İlk yarının başında Aboubakar, Ömer Toprak’ın attığı golün kopyasını kaydetti.

Erken gelen gole rağmen Antalyaspor kilidini açamayan Beşiktaş’ta bu kez hakem Mete Kalkavan devreye girdi. Topun tam olarak kontrolünde olmayan bir pozisyonda hem de kaleye tam olarak dönük olmayan hem de pozisyona müdahale edebilecek Antalyasporlu futbolcuların geliyor olmasına rağmen VAR uyarısıyla Bünyamin Balcı’yı oyundan atarak maçın kaderini belirledi.

Bu dakikadan sonra çözülen Antalyaspor için puan almak da elbette oldukça güç bir hal aldı.

***

Mert Çetin tercihi…

Başkan Sabri Gülel, yeni sezonda bir yenilenme planını hayata geçirmeye niyetli. Bu konuda kendince haklı sebepleri de var. Bu değişim konusunda kendisine hak da veriyorum, ancak bu yapılanmadaki kilit isimlerden birisi, resmi görüşmeler yapılan ve imza aşamasına gelen Mert Çetin olmamalı. Mert Çetin’in yetenekleri hakkında bir yorumda bulunamam, belki de kendisini çok geliştirmiş, başarılı bir isim olabilir. Ancak bu tercih aynı zamanda dedikoduları da beraberinde getirecektir. Mert Çetin’in yakın olduğu, hatta daha da ötesi Antalyaspor’a gelişinde etkili olduğu iddia edilen isimlerin, Antalya’da çok sevildiğini düşünmüyorum. Bu durum, ilerleyen günlerde yaşanabilecek en ufak bir tökezlemede hem Mert Çetin’e hem de Antalyaspor Kulübü’ne zarar verebilir. Şahsi düşüncem; Mert Çetin için en uygun adres Eyüpspor olacaktır. Tarihe not düşmek açısından naçizane tavsiyemi dile getirmek istedim. Tabii ki son karar kulübün patronu Sabri Gülel’de olacak, verdiği kritik karara saygı duymak da bize düşecek.