KILIÇDAROĞLU’NUN OMZUNDAKİ 'KUŞ'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla, Büyükşehir’e “Genel Sekreter Yardımcılığı” görevine atanan ve belediyecilikle ilgili kitapları bulunan başarılı bürokrat Hüseyin Karakuş, Millet İttifakı’nı sevindirdi

Büyükşehir’de yaşanan krizin tek sorumlusu olarak gösterilen mevcut Genel Sekreter Çevikol’un olası ayrılığına karşı, Hüseyin Karakuş’un “Genel Sekreter” görevine atanması bekleniyor. 

KUŞ GİBİ GİTTİ, KUŞ GİBİ GELDİ

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinden sonra Büyükşehir Belediyesi’ni kazanan Muhittin Böcek ile CHP tabanı arasında bazı sorunlar ortaya çıktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da başarılı işler yapan Hüseyin Karakuş’un Genel Sekreter olması için Başkan Böcek’e talimat vermişti. Başkan Böcek ise bu talimata uymayıp, Cansel Tuncer Çevikol ile çalışmak istediğini ifade etmişti. Bu olaydan dolayı Antalya’da Millet İttifakı’nda büyük bir kriz yaşanmıştı. Seçimlerden sonra Antalya’ya birçok kez ziyarette bulunan Kılıçıdaroğlu’nun Büyükşehir’i ziyaret etmeyerek, tepkisini göstermişti.

KRİZİN SEBEBİ, CANSEL ÇEVİKOL

Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirilen başarılı bürokrat Hüseyin Karakuş, Antalya’daki Millet İttifakı’nı memnun etti. Mevcut Genel Sekreter Çevikol’un olası istifa ya da görevden alınması halinde Karakuş’un Genel Sekreter olması bekleniyor. Aksi bir durumda Antalya’daki ittifakın bozulacağı konuşuluyor. Diğer taraftan Karakuş’un atamasının yapılmasına tepki gösteren Çevikol’un bundan sonra nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor. Yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre Çevikol’a yakınlığı ile bilinen bürokratların yetkilerinin sınırlanacağı söyleniyor.

 HACIARİFOĞLU’DAN E-İMZALI BELGE ATAĞI

 

Büyükşehirde bir taraftan yeni atamalar yapılırken, bir taraftan da yetki krizinin çözümü için çalışmalar yapılıyor. Başkanvekili Mehmet Hacıarifoğlu, ortaya çıkan sahte e-imzalı belgenin hazırlanmasında yer alan kişiler için suç duyurusunda bulunacağını ifade etmişti. Sahte e-imza olayının başrolünde Çevikol’un olduğu iddia ediliyor. Suç duyurusunun açılmasının ardından Çevikol’un görevden alınmasına kesin gözüyle bakılıyor.

KARAKUŞ'TAN ‘ADALET’ VURGUSU

Büyükşehir’deki görevine tam yetkilerle donatılarak dün başlayan Hüseyin Karakuş, gazetemize açıklamalarda bulundu. Karakuş, “Ben dengeleri korumak ve hakkı, hukuku, adaleti egemen kılmak, Antalya’ya hizmet etmek için geldim. Bürokratik yönetimi hakkında deneyimimi aktarmaya geldim” ifadelerine yer verdi.

Faruk ÇELİK, Mahsum ALTAŞ