KILIÇDAROĞLU NE DEMEK İSTEDİ?

İzmir’den gelen kara haberle yasa boğulduk. 100’ün üzerinde canımız gitti. Binin üzerinde yaralımız, on binlerce evsizimiz var. Ülkem cenaze evi.

Felaketin hemen ardından yurdumun dört bir tarafından; AFAD, UMKE, İHH, JAK,kızılay, polis, sağlıkçı ve ismini tek tek sayamayacağım onlarca kuruma bağlı binlerce kişi, bir can kurtarmak için saatler içerinde İzmir’e gitti. Bunların arasında Elazığ’da görevli polis devrem,  Antalya’dan İHH gönüllüsü bir abim de var. Bakanlarımız, valimiz, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız da oradaydı. Kısaca; devletim İzmir’de idi. Halen de İzmir’de.

CHP bana yine ama dedirtti. Afetten sonra İzmir’e giden başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere CHP’nin ağır topları yaptıkları basın toplantılarında İzmir Büyükşehir Belediyesi hariç devletin diğer tüm kurumlarını yok saydı. Bu kurumlara bağlı can hıraş hayat kurtarmaya çalışan binlerce insanı görmezden gelip; İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu üç beş çadırı ve dağıttığı bir kap çorbayı öve öve bitiremediler.

Oysa İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığını en fakir bir belde belediyesi bile yapar. Bunlar halka hizmet etmeyi bilmedikleri için verdikleri çadır ve çorbayı lütuf saydılar. Cenaze evinde siyaset yaptılar.

Bu kadarla kalsalar iyiydi.

Kemal Kılçdaroğlu ‘’Merkezi hükümet belediyemize yardımcı olsun’’ dedi.

Bu cümleyi duyunca başımdan kaynar sular döküldü. Kılıçdaroğlu’nun kırdığı potlara bir yenisi eklenmiş oldu.

Kılıçdaroğlu’ndan sonra basın toplantısı düzenleyen; Özgür Özel, Selin Sayın Böke, Faik Öztırak da  ‘’Merkezi hükümet’’ cümlesini kurdu.

Demek ki, Kılıçdaroğlu, pot kırmamış. Bu cümleyi bilerek söylemiş. Hakkari mitinginde de ‘’Yerel yönetimlere özerklik vereceğiz’’ demiş,  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in mavi beyaz İzmir bayrağından, ismini İzcoin olarak düşündüğü İzmir parasından bahsetmişti.     

Hayrola CHP! Hayrola!

Merkezi hükümetten bahsetmek için; özerk yerel hükümetinin olması gerekir. Siz İzmir’de özerk hükümet mi kurdunuz? Tunç Soyer İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı mı, yoksa İzmir Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı mı?