KIBRIS, TÜRK’ÜN ANA VATANIDIR!

İngiltere'deki Kings College'de konferansa giden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın aracı Rum ve Yunan gençler tarafından kesilip, "Türkiye Kıbrıs’tan dışarı. Türklere ve Tatar'a ölüm" sloganları atılmış. Hadi oradan! Asırlardı Türk yurdu olan Kıbrıs’tan bizi hiç bir kuvvet çıkartamaz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a geçmiş olsun diyorum. Türk dünyası arkasındadır.

***

Kıbrıs benim özel ilgi alanım. Erenköylü balıkçıların silah taşıdıkları küçük teknelere binmişliğim bile var. Her sene mutlaka en az bir kere Kuzey Kıbrıs’a gitmeye önem gösteririm ama öyle Kumar oynamaya değil. Her gittiğimde mutlaka başka bir köşesini keşfederim. Dipkarpaz’ın eşeklerini bile tek tek tanırım. Erenköy meydan kahvesinde kayıkçıların yaptığı kalamarları yemeden Magosa’ya dönmem. Kapalı Maraş’ı adım adım gezerim platini ( Çıkartma) plajına mutlaka giderim.

***

5 parmak dağlarının tepesine çıkarım. Güzelyurt dağ yolu üzerinde Çamlıbel köyü’nde, Mavi Köşk’e mutlaka giderim Makarios’un avukatı ve Orta Doğu’nun en büyük silah tüccarı İtalyan asıllı Rum olan Pablo Pavilides’in evine… Evin her köşesini bilirim Silah tüccarı Pavilides’in Kıbrıs Türklerini katletmek için Eoka’ya sattığı silahların parasıyla yaptırdığı evde Sophia Loren ile kaldığı odada ruhuna beddua okurum. Her seferinde Köşk’ün gizemli hikayesini duraksamadan ziyaretçilere anlatan Mehmetçikleri dinlerim. Şehitliklere gider dua okurum.

***

Kısacası kendimce Kıbrıs’a sahip çıkarım TMT ruhunu yüreğimde yaşatırım. Gazetecilik dönemimde yakından tanımak fırsatı bulduğum Bozkurt’a Rauf Denktaş’ın mezarına uğrarım. Dr Küçük’e dua yollarım. Kıbrıs’ın bir Türk adası olduğunu her seferinde içine bir kez daha sindirir dönerim. 9 yaşındaki Kızım Öykü’ye Kıbrıs davasını anlatmak ve onu yaşamadı için her sene bir kez de eşim Bengü ve kızımla Kıbrıs’a giderim. Kimse heveslenmesin “Kıbrıs Türk’tür, Türk Kalacaktır”

Sevgili Ersin Tatar gönlünü ferah tut biz bu ülkenin fedaileri Kıbrıs Türkü’nün yanındayız. Kimseye kumar oynamak için Kıbrıs’a gitmeyin demiyorum ama gitmişken otelden çıkıp biraz da Kuzey Kıbrıs’ı gezin. Ekonomiye katkı sağlayın. Dosta düşmana Türk’ün varlığını gösterin.

***

 “HOŞ GELDİNİZ, GÜLE GÜLE”

Bu nasıl bir ev sahipliği arkadaş ne anlama gelirse gelsin misafire “Hoş geldiniz Güle Güle” demek çok kaba bir davranış. Resmen "geldiniz, hadi şimdi gidin" tonlamasında bir cümleydi. Muharrem İnce bu kafayla kavrayıcı bir Cumhurbaşkanı adayı olamayacağını bir kez daha gösterdi. Rövanşist bir politika izliyor. 5 sene önce yaşananların intikamını almaya çalışıyor izlenimi veriyor.

***

Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları çerçevesinde önceki gün Muharrem İnce’yi de ziyaret etti. Çok eski bir foto muhabiri olarak verilen resimleri okumayı becerebilirim. Muharrem İnce, ziyaret sonrasında yapılan açıklama sırasında verdiği resimde görüşmenin istediği gibi sonuçlanmadığı, Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinden çok da haz almadığını belli etti. Açıklamasını tamamlar tamamlamaz “Hoş geldiniz Güle güle” diyerek tepkisini gösterdi.

***

Gerçi, memleket Partisi Genel Başkanı ince, Kılıçdaroğu ile görüşmesinin ardından kullandığı 'hoş geldiniz, güle güle' ifadeleri hakkında 'İntikam almak niyetinde değilim. Hoş geldiniz ve güle güle Türkçe'de en fazla kullanılan sözcüklerden birisidir. Büyük anlamlar çıkarmaya gerek yok, ben niyetimi biliyorum. Niyetim salihtir' dese de vücud dili bunun tam tersini söylüyordu…

BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?

Devekuşlarının gözleri beyinlerinden büyükmüş. Gerçi insanlarda da gözleri beyinlerinden büyük olanlar var ama konumuz şimdi bu değil.