KEYİF VEREN SERİ

Galibiyet: 6 / Beraberlik: 3

Atılan Gol: 13 /  Yenilen Gol: 3

Futbol sorumlusu Nuri Şahin yönetiminde çıktığı son 9 maçta 21 puan toplayan Antalyaspor…

***

Birkaç hafta öncesine kadar TV’ler de ve sokakta düşecek takım gözüyle ya da umutsuzca düşer miyiz hesapları yapılan Antalyaspor’umuz şimdi lig 5.’si ile puan farkını iki maça düşürdü diyebiliriz.

***

Geçen sezonlarda bizim de yaşadığımız ya da bazı takımların aşırı kaybetmeme düşüncesiyle yakaladığı seriler olur. Attığı gol az, kaybetmez ama beraberliği kazandığından daha fazla olan seriler yapılır.

***

Ancak bizim bu yakaladığımız seri; oynamaya çalışan, seyir zevki veren ve gol bulabilen bir seri olduğu için tadından yenmez haftalar yaşıyoruz. 9 haftalık serinin özellikle oyun oturmaya başladığı son 7 haftasına bakınca maç bası neredeyse 2 gol ortalama tutturulmuş ve sadece 3 gol yemiş durumdayız.

***

Maçı izlerken öyle dakikalar yaşadık ki şiir gibi oynayan bir takım ve izlerken keyifle aşka gelip insanın şair olası geliyordu. Ancak her şey yolunda giderken yine kendi kendimize rakibi oyunun içine çektik. Yüzde yüz pozisyonları bitiremeyince maçı farkla koparacakken az da olsa yine stres içinde dakikalar ile maçı tamamladık.

***

Haji Wright her geçen hafta üstüne koyarak güçlenmeye ve pozitif oyuna devam ediyor ama atmayanı döverler dediğimiz pozisyonda o kadar ağır kalıyor ki neredeyse rakip Antalya’dan gelip topu alacak…!

***

Ama bu eleştirinin yanında da oynadığı takım oyunuyla verdiği katkı ve Adriano’nun golünü o hazırladı, kendi gol attı hatta ofsayt olan golde yine o vardı. İlerleyen haftalarda biraz daha atik olsa deli iş yapabilir.

Takım olarak geldiğimiz noktada şehirle bağlarını koparmış bir takım, devre arasına kadar keza bizlerinde eleştirdiği Floranus, bir an önce gönderin denilen Haji ve tribünlerle arası açılmaya başlayan Doğukan gibi birçok kaybedilmeye başlanmış oyuncuların her birinden üst düzey alınan katkı ve takım içi huzur ile kalbi bir atan şehir ve takımın oluşması teknik heyetin takıma direk olarak yaptığı etkiyi net gösteriyor.

***

Her geçen hafta maçları daha keyifle bekliyor, stadyuma neredeyse koşa koşa gidiyoruz.

***

Geçen hafta Nuri Şahin’in soyunma odası konuşması ne kadar içimizi ısıttıysa, bu hafta Alfons Groenendijk’in maç sonu yaptığı “Şu anda 44 puan yeterli gözükebilir ama bizim taraftarımıza ve şehre daha fazlasını yaşatma düşüncemiz var. Bunun için savaşmaya devam edeceğiz. Bulunduğumuz noktayı yeterli görmüyorum.” Açıklaması da bütün herkese coşkuyu verdi.

SON SÖZ

OYUNCUSUNDAN TEKNİK HEYETİNE KADAR TARAFTARI VE ŞEHRİN DİNAMİKLERİNİ ÖNEMSEYEN BİR TAKIMI GERÇEKTEN ÇOK ÖZLEMİŞTİK.