KEYİF VEREN FUTBOL

Dakika 5 Antalyaspor 0-1 Konyaspor

Dakika 9 Antalyaspor 1-1 Konyaspor

Dakika 13 Antalyaspor 1-2 Konyaspor

Dakika 16 Antalyaspor 2-2 Konyaspor

Dakika 67 Antalyaspor 3-2 Konyaspor

Premier Lig, hadi işine bak kardeşim... (!)

 

Hatta bir akşam önce Türkiye’de birçok insanın kitlendiği derbi maçında 40 dakika top oyunda kalıyorken, sezon boyu maçların birçoğunda uykunuz geliyorken Antalyaspor maçlarını izlediğinizde artık futbola doyuyorsunuz.

***

Artık sadece sıralamada bizim rakip takımların taraftarları değil ülkede futbolu seven kim varsa bizim maçları takip etmeye başladı. Televizyon programlarında sadece özet ve önemli pozisyonlar konuşulup geçerken artık dakikalarca Antalyaspor’un konuşulduğu bir duruma geldik.

***

Bu süreç boyunca herkesin emeği çok büyük, olumsuza doğru gidilebilecek dönemlerde hızlı reaksiyonlarla sonraki hafta yaşadığımız toparlanmalar Başta Nuri Şahin olmak üzere bütün teknik ekibin başarısıdır.

***

Geçen hafta Tüm Türkiye’nin izlediği ve yaşanılan olaylar sonrasında bu takımın hakkını vermeye herkes stada çağrılarından sonra dün Pazartesi akşamı olmasına rağmen tribünleri dolduran herkese Helal olsun. Ayrıca seyirci de artık o kadar keyif alıyor ki tiyatro izler gibi değil tam gerektiği dakikalarda yaptığı baskıyla takımın resmen fitilini ateşliyor ve ekstra güç oluyor.

***

Bu konuda yönetime ufak bir çağrım var. Tribüne her hafta daha fazla seyirci geliyor ancak Maç öncesinde stada girişte kapılar çok yetersiz kalıyor. Üst tribünler acık değilken alta girişler için yeni alternatifler düşünülebilir.

***

Mesaiden çıkıp koşa koşa maça gelenler kapıya geldiklerinde önlerinde çok uzun ve birikmiş sıralarla karşılaştı. Bu yüzden de maça çok geç giriş yapanlar oldu. Ligin son iç saha maçında daha da kalabalık insan geleceği düşünülürse gelecek sene içinde prova niteliğinde bir alternatif çözüm denenebilir.

***

Şimdi artık ayaklarımızın yere sağlam basması gereken haftalara giriyoruz. Yeni takım planlaması çok önemli geçen sezon bası yapılan transferler ve hataları düşününce bu dönemin verdiği fazla güven ile hareket etmeden devre arasında ki gibi mantıklı ve akıllı hamleler yapmak gerekiyor.

***

Ligde üst üste 14 maç kaybetmeyerek kulüp tarihinin en uzun yenilmezlik serisini yakalayan takım kulüp tarihine geçti. Bunun en büyük kaynağı da son haftalarda artan artık iyice artan özgüven ve kazanma alışkanlığı…

SON SÖZ

İster geri düşelim, ister maça iyi başlamayalım bu takım maçı çevirebileceğine gücünün herkese yetebileceğine inanıyor ve bu inançla sahada hepimizi futbola doyuruyor.