KESTELSPOR VE LEVENT BAŞKAN

Bugün bölgemizin 3. Lig temsilcisi Kestelspor hakkında birkaç kelam etmek istiyorum.

Başkan Levent Uğur önderliğinde hızla yükselen Kestelspor, geçtiğimiz sezon şampiyon olarak 3. Lig’e yükselmeye hak kazandı. Hemen hemen bütün takımı değiştiren Başkan Levent Uğur ve yönetimi, 3. Lig için iddialı bir takım da oluşturdu. Temsilcimiz ilk 4 maçta kendi evindeki 2 maçı kazanırken, deplasmanda oynadığı 2 mücadeleden de beraberlikle ayrıldı ve 8 puan topladı.

Ligde oluşan tablo; 9 puanlı Modafen’in ardından 8 puanlı 3 takım arka arkaya sıralandı. Kestelspor’un gerçekten ilk yılına göre kadrosu oldukça iyi. Sezon sonuna kadar herhangi bir aksilik çıkmazsa, en kötü play off’larda yer alacaktır. 3. Lig’de 1 takım direk üst lige çıkarken, ardından gelen 4 takım play - off mücadeleleri oynuyor. Kestelspor ilk 5‘te kendisine kesinlikle yer bulacaktır.

Bu 4 haftalık periyotta en can alıcı puan sanırım Adıyaman deplasmanında gelen 1 puandı. Gruptaki direkt rakiplerimizden olan ve bizim gibi 4 maçta 8 puan toplayan rakibimizden deplasmanda alınan 1 puan elbette değerli.

KESTEL VE SERİK’E SAHİP ÇIKILMALI

Takımla alakalı söylenecek bir şey yok çünkü kendi ligine göre ve ilk kez mücadele ettiği bir yere göre bundan daha iyi bir başlangıç düşünülemezdi. Süper Lig ekiplerimiz Antalyaspor ve Alanyaspor’un ardından gelen 2. Lig temsilcimiz Serik Belediyespor ve 3. Lig temsilcimiz Kestelspor’un başarıları kesinlikle göz ardı edilmemeli. Bir şehirde futbol kültürünün gelişmesi, sporun gelişmesi demektir, o da zaten şehrin gelişmesi demektir. Geçen yıl üst liglere çıkan ve bu yıla muhteşem başlayan Serik ve Kestelspor’a hep birlikte sahip çıkmalıyız. Belki de bu ekibimizden birisi önümüzdeki yıllarda 1. Lig’de mücadele edecek. Keza bu sezon Serik bunu yapabilir, çünkü onlarda lige 4 maçta 8 puan alarak iyi bir başlangıç yaptılar.

LEVENT UĞUR FARKI

Kestelspor’un yıllar içindeki yükselişinde elbette en büyük pay Başkan Levent Uğur’un. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu’nun desteğini alan Uğur, gece gündüz demeden takımın yanında. Başkan Levent Uğur’u, Kestelspor için çalışmadığı bir gün dahi göremez, hakkında eleştiri yapacak hiçbir şey de bulamasınız. Kendisini uzun yıllardır takip ettiğimizden bunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim.

YAKIŞMADI SİİRT

En son maçta Siirt deplasmanına giden temsilcimiz gerçekten çok kötü bir muamele ile karşılaştı. Siirt yönetimi protokol tribününe sadece Başkan Levent Uğur girebilir diyerek, yöneticileri almadılar. Bu durum birkaç görüşme ile çözülmeye çalışılsa da Siirt Yönetimi bu yanlış tutumundan vazgeçmedi. Alt liglerde bu tarz şeyler oluyor bunları yıllardır yaşıyoruz ama artık profesyonel lige çıktık derken, yine bu tarz amatörlerle karşılaşıyoruz. Üzücü.

Takımla çok uzun bir deplasmana giden ve çok sevdiği amcasının vefat haberini alan Başkan Levent Uğur’a yapılanlar büyük haksızlıktı. Zaten tribünler boşken, Kestelspor yöneticilerinin protokole alınamamasının mantığı tamamen işgüzarlıktır. Başkan Levent Uğur ise her zaman ki gibi dik bir duruş göstererek, yönetim kurulu üyelerini yalnız bırakmadı ve kendisi de protokol tribününe girmedi. Kestelspor yöneticileri hep birlikte maçı normal tribünden takip ettiler. Amcasının acısına rağmen dik duran ve arkadaşlarını yalnız bırakmayan Levent Başkan’a buradan alkışlarımızı gönderiyoruz. Bu mantıkla bu ligde fazla kalamayacak olan ve geleceğini şimdiden gördüğüm Siirt temsilcisini de kınıyorum.

Antalyaspor, Alanyaspor, Serik Belediyespor ve Kestelspor’a tüm kalbimle başarılar diliyorum.