Kestelspor’dan kan donduran açıklama

Siirt İl Özel İdarespor deplasmanından 2-0 mağlup ayrılan Kestelspor, maçın ardından kan donduran açıklamaya imza attı. Rakip takım futbolcuları tarafından jiletli saldırı gerçekleştirildiğini söyleyen Başkan Levent Uğur, maç öncesinde de bıçaklı tehdit aldıklarını duyurdu.

TFF 3. Lig 29’uncu hafta mücadelesinde kümede kalma mücadelesi veren Siirt İl Özel İdarespor’a deplasmanda 2-0 kaybeden Kestelspor, sert bir açıklamaya imza attı. Başkan Levent Uğur imzasıyla 9 maddelik uzun bir açıklama yapan Antalya ekibi, futbolcularının rakip takım oyuncuları tarafından saldırıya uğradığını duyurdu.


“ÖLÜNÜZ ÇIKACAK”

Maç öncesinde tehdit aldıklarını ve konuyu Siirt Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü’ne aktarıldığını belirten Uğur, “Rakip takım futbolcularından Mansur Çalar elinde jiletle oyuncularımıza koridorda saldırmış, darp etmiş ve yaralamıştır. Siirtspor’lu 13 numaralı futbolcu İbrahim Öner elinde demir boru ile oyuncularımıza saldırmış ve darp etmiştir. Takımımız ısınırken Siirtspor’lu 6 numaralı futbolcusu Ahmet Keşli eşofman üstü ile ısınmaya çıkmış ve eşofmanın kolunun altında gizlediği bıçağı takım kaptanımız Emre Tosun’un yanına gelip bıçağı göstererek ‘Ölünüz çıkacak burdan, sizi delik deşik edeceğiz’ dedi” sözlerine yer verdi.


FUTBOLCULAR DARP EDİLDİ

Maç öncesinde yaşanan olayların etkisinde mücadeleye çıktıklarını belirten Başkan Uğur, “Futbolcularımızdan Hazarhan Karaca yüzünden darp edilirken bir diğer futbolcumuz İlkan Atak gözünden darp edildi. Erhan Karayer ve Emir Enes’in boyun ve omuzlarının değişik bölgelerinde kesikler oluşmuştur. Bütün bu olumsuzluklara rağmen takımımız bu psikoloji ve futbol terörü içerisinde sahaya çıkmış ve mücadelesini yapabildiği kadar yapmıştır” dedi.

FUTBOL TERÖRÜ

Siirt deplasmanında futbol terörüyle karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Başkan Levent Uğur, “Yaşanan tüm bu olayların ardından gerekli mercilere başvurarak adli ve idari süreçleri ivedilikle başlatıp bu tür olayların bir daha yaşanmaması için tepkimizi koyacağız. Biz Alanya Kestelspor Kulübü olarak Siirt’te yaşadığımız şiddet ve tehdit olaylarını kınıyor ve tüm spor kamuoyuna sesleniyoruz; sporun temel değerlerini korumak; şiddet ve tehdit unsurlarını sporun dışında tutmak için futbolun bir oyun olduğunu idrak ederek aklı selim ve itidalli olmaya davet ediyoruz” diye belirtti.