KEŞKE BAYRAM OLSA!

Eskiden büyüklerimizden çok duyardık bu hayıflanma cümlelerini...

“Ahhh o eski bayramlar”, “Nerede o eski günler” diye başlayıp gözleri ufuklara çevirir, uzaklara dalar ve başlarlardı anlatmaya.

*

Herkesin bir birine sevgiyle yaklaştığını anlatır, dostluğun zirvede olduğu,insanların  şefkatle ve hararetle kucaklaştığını, büyüklerin büyüklüğünü bildiğini, küçüklerin de sevgi ve saygıda asla kusur etmeden yaşandıği o günleri öyle ballandıra ballandıra anlatırlardı ki;

“Keşke biz de yaşayabilseydik” diye iç geçirirdik. Biz yine de bazı güzellikleri yaşadık.

Haftalar öncesinden başlayan bayram hazırlıklarını, sabah erkenden kalkıp Bayram Namazını kılmak için camiye gitmeyi, sonrası gelip hep bir arada bayram sofrasında buluşmayı, kapı kapı dolaşarak el öpüp bayram kutlaması yapmayı...

*

Ellerimizdeki torbalara şeker, çikolata toplayıp sokaklarda hoplaya zıplaya koşmayı...

Peki ya şimdi?...

Şimdi, ne büyük küçüğü, ne küçük büyüğü tanır hale gelmiş. Sanki bayram gelmiş neyime havası esiyor. Ahlaki değerlerden uzaklaşmış, kültürel erozyona uğramış bir toplum haline geldik.

*

Örfümüz, adetimiz, geleneğimiz ve göreneğimiz ne varsa hepsi unutuldu. Şimdi bayramlar adeta tatil için fırsat kollanır bir dönem haline geldi.

Bayramlaşmalar, sosyal medyalardan veya çeşitli iletişim araçları vasıtasıyla gönderilen ve uzaktan kutlanmaya döndü. Keşke büyüklerimizin anlattığı o günlerdeki gibi kalabilseydik.

Sevginin hakim olduğu, hoş görü ile yaklaşılan, merhametle kucaklaşılan o özel günler hep yaşanabilse...

Öyle değil mi ?

*

Bir birimize kin dolu gözlerle bakmak yerine sevgi yumağı olabileceğimiz güzel görüntüler ortaya çıkarabilsek ama…

İşte ama demekle yetiniyor ve sadece hayallerimizde yaşatabiliyoruz o günleri.

*

İnşallah özlediğimiz ve beklediğimiz o güzel günleri tekrardan yaşayabileceğimiz günlerin başlangıcı olsun bu bayram.

SON SÖZ

Ay yıldızlı al bayrağımızın altında, birlik ve beraberliğimizin daim olduğu, hep bir arada sevgi ve huzur dolu, kardeşçe yaşadığımız nice bayramları hep birlikte kutlayabilmek duası ile Kurban Bayramınız mübarek olsun.