KESİN FİNALDEYİZ...

Alanyaspor, Antalyaspor'u 4-0 yenerek hem rakibinin yenilgisiz ünvanına son verdi hem de Hatay, Karagümrük ve Trabzonspor'un puan kaybettiği haftada altın değerinde bir üç puan aldı. Alanyaspor'un ve Antalyaspor'un klasikleşen oyun sistemleri ile sahada olduklarını gördük.. Bu maçla ilgili kısa bir şeyler söyleyeceğim öncelikle. Hakem Saka'nın tecrübesizce tartışmalı bazı kararlar verdiği doğrudur ama bazı taraftarların bangır bangır bağırdığı gibi taraf tutmadığını da gördük. Zaten 4-0'lık bir maç asla hakeme bağlanmaz. Maçın kopmasında tek şey Alanyaspor'un maçın ilk bölümünde bir penaltı kazanması ve hemen arkasından Mustafa'nın kişisel becerileri ile bulduğu goldü. Antalyaspor savunması ile ön plana çıkan bir takım ve daha ilk yarıdan 2-0 geriye düşünce bir B planını anında sergileyemedi. Bu maç Antalyaspor ve Ersun Yanal için bir derste olmuştur. Bundan sonra bu tarz geriye düşüşlerde ne yapılacağına da çalışılacaktır. 

Alanyaspor'un bu galibiyetle ligde bir hedefi daha ortaya çıktı. Dördüncü sıradaki Trabzonspor ile arasındaki fark 3'e düştü. Bugüne kadar hep beşincilik için mücadele edelim diyorduk. Şimdi dördüncülük şansımız da var. Altımızda bulunan takımlardan benim çekincem yok. Lig sonuna kadar daha çok puan kaybedecekler ve Alanyaspor'u geçeceklerini sanmam. O yüzden Trabzonspor ile Alanyaspor arasındaki dördüncülük yarışını izlemek zevkli olacak.

 

KUPADA NE OLUR?

 

Antalyaspor şimdi bu dersi aldı mı kupa maçında skoru tam tersine çevirebilecek mi? Bunları yaşayıp göreceğiz. Aslında burada iş Antalyaspor'da bitiyor. Çünkü Alanyaspor yine aynı oyunu oynayacak ve aynı şeyle aynı skoru elde etmeye çalışacaktır. Bu çok açık ve net. Antalyaspor ise sisteminin dışına mı çıkacak göreceğiz. Ersun Yanal'ın bu maçta Fredy hamlesi de cebinde olacak. Antalyaspor için önemli bir oyuncu. Ben kupa maçında da galip gelen tarafın Alanyaspor olacağını tahmin ediyorum. Antalyaspor'da kaybetsede kesinlikle moralini bozmamalı. Bu sezon bir şekilde bitirilerek şimdiden gelecek yılın planları yapılmalı. İçerde birbirmize 4 atarız, kavga ederiz ama dışarda düşüncelerimiz belli. Umarım Antalyaspor yenilgisizlik serüvenine kaldığı yerden devam eder. Maçta ne skor çıkar çıksa şehrimizin bir takımı Türkiye Kupası finallerinde bizleri temsil edecek. Rakipler oynasın bakalım biz kesin finaldeyiz.