KEPEZLİLERİN AHDE VEFASI!

Ramazan girdi gireli hâletiruhiyem biraz değişti. Manevi duygularım kabardı. Bunun için nostaljik takılmaya devam diyorum. Kimi zaman siyaset kimi zaman da edebiyat yapıyorum.

Bugün her ikisi birden olacak. Siyasetle ahde vefa hep ikisi birbirine düşman kardeşler gibi görünür. Ama bu yerine göre değişkenlik gösterebiliyor. Konumuz Kepez!

Konuya geçmeden önce hemen şunu belirteyim. Bu seçim tahminleri alt üst edecek bir seçim. Öyle ‘Erken kalkan yol alır’ mantığı ile seçimi çantada keklik görenleri tepe taklak getirecek bir seçim.

Evet “Konumuz Kepez” dedik ya. İşte Kepez’in kaderi bundan tam 15 yıl önce değişti. Bir ilçenin, bir de şehrin kaderini ipotek edenler gitti yerine TAZE KAN olarak HAKAN geldi. Yani şimdiki Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı HAKAN TÜTÜNCÜ.

TÜTÜNCÜ ile 15 yılda Kepez’de neler yapıldı neler: Say say bitmez. Ama en önemlisi ipotek altından kurtarılıp halkın malı yapılan eski Dokuma Fabrikası alanı. İçinde sosyal donatıdan tutun; otele, spor salonuna, müzeye kadar ne ararsan ‘yok yok’ denilen bir merkez haline getirildi.

Herkesin bir dönem şehrin VAROŞU bana göre ise HARLEM’İ olan Kepez şu an yapılan şehirleşmesi ile modern bir görünüme kavuştu. Bugün Kalekapısı’nda ne varsa burada da var.

Hizmeti gören, her türlü ihtiyacı ayağına gelen Kepezliler 3 dönemdir bunun karşılığını VEFA ile gösterdi. Şimdi sıra Büyükşehir’de ve TÜTÜNCÜ’ye bir kez daha VEFA göstereceklerine eminim.

Anadolu’nun bağrından kopup, hayaller uğruna memleketini terk eden insanlar topluluğunun ağırlıkta olduğu Kepezlilerin en büyük özelliği AHDE VEFALI olmaları. Çünkü Anadolu insanı hiçbir zaman kendine yapılanı unutmaz ve VEFASIZLIK yapmaz.

İşte asıl bundan sonrası önemli. Vefa gösterene hep imrenmişizdir. Millet olarak da yere göğe koyamamışızdır. Şimdi Kepezliler VEFALI olduklarını bu kez de RIZA SÜMER için gösterecektir.


Cumhur İttifakı’nın AK Partili Kepez Belediye Başkan Adayı Sümer, ‘Türkiye Yüzyılı, Kepez’in Yüzyılı Olacak’ temalı 100 değişik projesi ile epey bir yol aldı. Kendi deyimi ile MİRAS değil EMANETİ teslim almaya geliyor.


Rıza Sümer’in “Türkiye Yüzyılı'nda yerel kalkınmayı Kepez'in mahallelerinden başlatacağız. Kepez haritamızın çok daha efektif bir hale dönüştüğünü göreceksiniz. Üniversiteyi kazanan tüm öğrencilere 7 bin 500 lira nakit destek vereceğiz. Yeni evlenecek çiftlere ücretsiz düğün salonu uygulamasını başlatacağız” cümlelerini önemsedim.


AK Parti'nin siyaset anlayışında makam ve mevkiler değil, hizmet ve eserler konuşulur. Baktığınız zaman koltuk yarışı yerine hizmet yarışı yapılıyor. Bunun kanıtı da Hakan Tütüncü’nün 15 yıllık icraatı.

RIZA SÜMER’in projelerine tek tek göz attım.


Kepez’i Antalya'nın bambaşka bir merkezi haline dönüştürecek türden. Antalya’yı Kepez'e getirecek projeler. Nefes alınacak bir bölge olacak sanki Kepez.


Çünkü Kepez önümüzdeki dönemde ticaret, alışveriş, sosyal hayat, kültür, yeşil ve doğanın kalbi haline gelecek gibi his uyandı içimde. Lafın kısası bu projelere Kepezliler AHDE VEFA gösterip olur verirse, Kepez her dönem olduğu gibi bu dönem de kendisiyle yarışır.


Projelerin her noktasında aile, çocuklar, gençler, esnaf, muhtarlar, öğretmenler, dar gelirli vatandaşlar, iş insanları, emekliler ve işçiler var.

Örneğin; ihtiyaç sahibi emeklilere yönelik kâr amacı gütmeyen, evlere servis yapabilen ‘Emek Marketleri’. Emeklilere bir yıl süreyle 5 bin lira kira desteği, yeni evleneceklere ücretsiz salon tahsisi, 1500 yataklı şehir hastanesinin yakınına hasta konuk evi.

Yeni hayvan hastanesiyle can dostlarımız da unutulmamış. Hele hele Kepez Teknokent Projesi ise bölgenin vizyonunu artıracak. Ama bunların olabilmesi için geçen 15 yılın AHDE VEFASI bu kez RIZA SÜMER için olmalı.


Kepez bir vefa şehridir. İster burada doğmuş olalım ister bir başka şehirden buraya gelmiş olalım. Gönlü geniş insanların yaşam merkezidir Kepez. İşte bu nedenle, “Ey vefa şehirlerinde yaşayanlar! Ey vefa şehirlerinin önderleri! Ey vefa şehirlerinin önderliğine soyunanlar! Vefanızı göstermenin artık tam zamanı.”


Çünkü ailesine, dostlarına, şehrine vefa gösteren, ülkesine vefa gösterir. Bu nedenle şimdi KEPEZLİLERİN AHDE VEFA vakti.