KEPEZ'E 10 KİLOMETRELİK BİSİKLET YOLU YAPILIYOR

Kepez Belediyesi, 'hareketli ve sağlıklı bir yaşam' sloganıyla ilçede 10 kilometrelik bisiklet yolu yapıyor.

'Hareketli ve sağlıklı bir yaşam' sloganıyla ilçenin batı ve doğu mahalleleri arasında bisiklet yolu güzergâhı oluşturuldu. Teomanpaşa, Düdenbaşı, Güneş, Hüsnü Karakaş, Gazi, Kuzeyyaka, Fatih, Kepezaltı, Göçerler, Çankaya, Fevzi Çakmak ve Kütükçü mahalleleri sınırlarında kalan güzergâhı kapsayan bisiklet yolu imar planına işlendi. İlçenin doğu yakasındaki Kır Çiçeği Caddesi ile Masa Dağı'nın kuzeyindeki Duacı Mahallesi arasında planlanan bisiklet yolunun yapımı da sürüyor.

Asfalt zemin mavi renk boyanırken, taşıt yolu tarafında 75 santim genişliğinde emniyet mesafesi bırakıldı. Araç ve bisiklet trafiğini ayırmak, güvenliği sağlamak amacıyla da bisiklet yolunun taşıt yolu tarafına 4 metre aralıklarla delinatör trafik ürünü monte edildi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi'nde süren bisiklet yolu çalışmalarını inceledi. Başkan Tütüncü, bu yıl standartlara uygun 10 kilometre uzunluğunda bisiklet yolu yapacaklarının müjdesini vererek, şu açıklamayı yaptı: "Bisiklet yolu, önceliklerimizden biriydi. Çok şükür, bu önceliğimizi de etap etap gerçekleştiriyoruz. Bisiklet yolu, standartlara uygun, imar planına işlenmiş, yönetmeliklere göre tasarlanmış olacak. Bisiklet ile bir yerden bir başka yere ulaşmak çok daha sağlıklı, güvenli ve konforlu olacak. Bisiklet yolunun, ilçe sakinlerini sağlıklı ve hareketli bir yaşama davet eden bir yönü de olacak."

Başkan Tütüncü, ilçede bisiklet kullanmayı bilmeyenler için eğitim verildiğini de hatırlattı.

DHA