KEPEZ'DEN HIZIR GİBİ PROJE

Kepez Belediyesi’nin Türkiye’de ilk olan ‘112 hayata, 211 evine kavuşturacak’ projesi hayata geçti. 112 Acil Çağrı Merkezi’ni kullanarak hastaneye giden vatandaşlar, 211’i arayarak evlerine belediyeye ait ambulansla götürülebilecekler. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Türkiye’de ilk olan bir proje. Uygulamada, patenti de Kepez Belediyesi’ne aittir” dedi

Mustafa KOZAK, Bayram OKUDAN

Antalya’da İl Sağlık Müdürlüğü ile Kepez Belediyesi arasında ‘ALO 211’ sağlık hizmetinin protokolü hayata geçti. “112 ile hayata, 211 ile evine kavuş” sloganıyla açılış töreni yapılan protokol de, Kepez bölgesinde ikametgah eden vatandaşlar ALO 211 Çağrı Merkezi’nin hizmetlerinden faydalanabilecek.  122’yle hastaneye giden vatandaşlar, 211’le evlerine geri dönebilecek. Kepez Belediyesi Sağlık Merkezinde yapılan törene, İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, MHP Kepez İlçe Başkanı Mehmet Seyyar, meclis üyeleri ve sağlık çalışanlarının yanı sıra vatandaşlar da katıldı.

YERİNDE BİR HİZMET

Böyle bir proje hayata geçtiği için mutlun olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, “Kepez bölgesine hizmet edecek olan 112 tarafından hastanelere götürülen, hastaların ki bu hasta sayısı Antalya ilinde günde 300 kadar hastayı hastanelere taşıyoruz. Bu hastaların yaklaşık 50 kadarı Kepez Bölgesinde. Bu yapılan hizmetle birlikte belediyemiz Ambulans ve ekipleriyle bu hastaları hastanelerden evlerine geri taşımış olacak. Güzel ve yerinde bir hizmet. Kepez Belediyesiyle sağlık alanında bu bölgede çok güzel iş birliktelikleri yapıyoruz” şeklinde konuştu.

SİSTEMİN ADI: ALO 211

Açılışın ardından Lider Gazete’ye Özel röportaj veren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, gerçekleşen proje hayata geçtiği için mutlu olduğunu belirtti. Başkan Tütüncü, “Bugün göğsümüzü kabartan sağlık uygulamalarımıza bir yenisini eklemiş olanın mutluluğu tarifsiz. 112’le sağlık kurumlarına giden hastalarımızın, hemşerilerimizin evlerine dönüş konusunda, bir boşluk vardı. 112 sağlık kurumlarına götürüyor. Vatandaş, kendi imkanlarıyla geri geliyor. Tedavisi tamamlanan hastaneye 112’yle gitmiş olan vatandaşlarımız, özellikle mesai saatleri dışında gitmiş olan gecenin bir yarısında ve günün değişik saatlerinde evlerine dönmeleri çok ciddi manada problem olmaktaydı. Bu problemi ortadan kaldıran bir sistemin adı 211. Patenti de bize aittir. 122’nin tersten yazılışıdır. 112 götürüyor, 211 getiriyor esprisini içinde barındırmaktadır. Bizim önemli seçim vaatlerimizden biriydi bu proje. Vaadimizde terine getirmenin mutluluğu içeresindeyiz. Türkiye’de ilk olan bir proje. Uygulamada, patenti de Kepez Belediyesi’ne aittir” dedi.

KONFORLU ARAÇLA NAKİL

Tütüncü, projenin detaylarını da anlattı. Vatandaşların bu ALO 211 projesi kapsamında mağdur edilemeyeceğini vurgulayan Başkan Tütüncü, “112’yle hastaneye giden hemşerilerimiz, 211 servisimizi kullanmak isterlerse, 211’le biten bir cep telefonu hattımız var. Bu hattı ararlarsa belediyemiz tarafından hizmetimizden yararlanabileceklerdir. Hemşerilerimizin hayatını, kolaylaştıracak bir uygulama olacaktır. Bundan dolayı da büyük bir mutluluk içeresindeyiz. 2019 seçimlerinde bizim vaat ettiğimiz hizmetlerden bir tanesiydi. Bunun için bir sistemin kurulmasına, ambulansa ve personele ihtiyaç vardı. Bu alt yapıyı tamamladıktan sonra, ‘ALO 211’ çağrı merkezini hayata geçirdik. Çağrı merkezimizin telefon numarası, 0506 777 02 11. Bu numaraya müracaat eden hemşerilerimiz 7/24 servisimizden yararlanabilecekler. Hastanelerden evlerine en konforlun araçla nakil edilecekler” diyerek sözlerini noktaladı. Açılışın ardından Tütüncü, ALO 211 Sağlık Hizmetinden görev alacak 2 ambulansın tanıtımını gerçekleştirdi.