Kepez’den dört dörtlük eğitim yatırımı
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün göreve geldiği 2009’da bir tane okul binasının olmadığı Fevzi Çakmak Mahallesi’ne, şimdi dördüncü okul inşa ediliyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün göreve geldiği 2009’da bir tane okul binasının olmadığı Fevzi Çakmak Mahallesi’ne, şimdi dördüncü okul inşa ediliyor.
Kepez ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi, 2/B olarak bilinen orman vasfını kaybetmiş hazine ile Vakıf arazilerinde uzun yıllardır yaşanan mülkiyet sorunlarından dolayı kalıcı belediyecilik ve kamu yatırımlarından mahrum kalmıştı.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2009’da göreve geldikten sonra 2/B ve Vakıf arazilerindeki mülkiyet sorunlarını çözerek, mahallede değişim sürecinin önünü açtı.
Fevzi Çakmak Mahallesi’nde, tapu sorunları çözülen konut parsellerindeki gecekonduların yerine site tarzı binalar inşa edilmeye başlandı. Ana arter ulaşım yolları olan Hamza Taş Bulvarı ve Mehmet Fatin Gökmen Caddesi gibi yatımlar da mahallenin değerine değer kattı.
DÖRDÜNCÜ OKUL
YATIRIMI GELDİ
Önceki yıllarda çocuklarını, başka mahallelerdeki okullara göndermek zorun kalan Fevzi Çakmak Mahallesi’nin sakinleri, yıllarca bekledikleri okul yatırımlarına da Başkan Tütüncü döneminde kavuştu.
Kepez Belediyesinin okul alanlarındaki mülkiyet ve imara ilişkin sorunları çözmesi bölgeye okul yatırımının gelmesinin önünü açtı.
Mülkiyet sorunlarının yaşandığı yıllarda bir tane okul binasının olmadığı mahalleye, şimdi dördüncü okul yatırımı geldi.
16 DERSLİKLİ ANTALYA
SPOR LİSESİ
İlçesine 140’dan fazla okul yapılmasına öncülük eden Başkan Hakan Tütüncü, Fevzi Çakmak Mahallesi’ne, ilk olarak sözünü verdiği Spor Lisesi ile ilkokul binalarının yapılmasını sağladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nca inşa edilen 16 derslikli Antalya Spor Lisesi ve spor salonu ile 24 derslikli Şehit Kazım Esmer İlkokulu geçtiğimiz yıllarda hizmete açılmıştı.
Kepez Belediyesi, 7 bin 135 m2 arsasını okul yeri olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis ederek, Fevzi Çakmak Mahallesi nitelikli bir lise daha kazandırmıştı.
Milli Eğitim Bakanlığı, belediyenin tahsis ettiği arsaya 24 derslikli Kütükçü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile atölye binalarını inşa etti.
90 GÜN İÇERİSİNDE
BİTİRMEYİ PLANLIYOR
Eğitim yatırımında altın yıllarını yaşayan Fevzi Çakmak Mahallesi’nin okul öncesi eğitim binası ihtiyacı da karşılandı. Belediyenin, imar katkısında bulunduğu okul alanına 8 derslikli anaokulu inşa ediliyor. Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nca ihalesi gerçekleştirilen okul, 1320 metrekarelik arsaya inşa ediliyor. Yüklenici firma, zemin + 1 kat olan anaokulunun yapımını 90 gün içerisinde bitirmeyi planlıyor.
TÜTÜNCÜ İLE KEPEZ’E
140’DAN FAZLA OKUL
Başkan Hakan Tütüncü, belediyenin arsalarını okul yeri olarak tahsis ederek, okul arsalarındaki imar sorunlarını çözerek Kepez’e, son 15 yılda 140’dan fazla okul kazandırdıklarını söyledi. İlçeye yeni okullar kazandırmak için çalışmaya devam ettiklerini aktaran Başkan Tütüncü, “Bizi en çok okul yatırımları mutlu ediyor.” dedi.
“İLÇEMİZE EĞİTİM
KURUMLARI KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ “
Göreve geldiği 2009’da Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bir tane okul binasının olmadığını anımsatan Tütüncü, açıklamasında şunları kaydetti: “ Mahallede okul olmadığı için çocuklarımız, başka mahallelerdeki okullara yürüyerek gidip, geliyorlardı. Tapu ve imar sorununu çözerek, Fevzi Çakmak Mahallemizin çocuklarını okullarla buluşturacağımızın sözünü vermiştik, Devletimizin desteğiyle sözümüzü yerine getirdik. Spor salonlu Antalya Spor Lisesi, 24 derslikli İlkokul, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve atölye binalarını mahallemize kazandırdık. Yetmez, dedik ve gecekondudan modern bir şehre dönüşen mahallemizin okul öncesi eğitim binası ihtiyacını da karşıladık. Antalya Valiliğimiz, imarını yaptığımız okul arsasına 8 derslikli anaokulu inşa ediyor. Bu yatırımla mahallenin eğitimde önemli bir ihtiyacını daha karşılamış olduk. Devletimizin, hayırseverlerimizin desteğiyle ilçemize eğitim kurumları kazandırmaya devam edeceğiz.”
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Akdeniz Üniversitesi’ni ziyaret ederek üniversite yönetimi ve bölge üniversitelerinin rektörleriyle toplantı gerçekleştirdi.
Manavgat Öğer Ortaokulu tarafından düzenlenen Ramazan şenliği keyifli dakikalara sahne oldu. Okul öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı gösteriler izleyenlerden tam not aldı.
Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde Antalya Kent Konseyi tarafından düzenlenen 21. Yüzyılda Antalya Çalıştaylarının açılış töreni gerçekleştirildi.
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Antalya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, devlet korumasındaki çocukların sağlık, eğitim ve gelişim süreçleri desteklenecek.
Sağlık Bakanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı arasında imzalanan “Acil Durumlarda Türk Arama Kurtarma Bölgesi İçerisinde Tıbbi Tahliye Faaliyetlerinin Yürütülmesine İlişkin İşbirliği Protokolü” çerçevesinde Manavgat’ta görev yapan 112 Acil Sağlık ve UMKE personeline eğitim verildi.
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun (TÜSF) düzenlediği, üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar’ın da katıldığı 2025 Yılı Üniversiteler Planlama ve Koordinasyon Toplantısı, 21-23 Şubat tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirildi.
Giresun’da düzenlenen Okul Sporları Hentbol Genç Kızlar Türkiye Birinciliğinde Türkiye şampiyonu olan Antalya 75. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri İl Millî Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz’u ziyaret etti.
Akdeniz Üniversitesi, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) tarafından “Öğrencilerini Kariyer Gelişiminde En Etkin Şekilde Destekleyen Üniversite Ödülü”ne layık görüldü.
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’ı ziyaret etti. Ziyarette gelece yönelik projeler ve iş birlikleri üzerinde değerlendirmelerde bulunuldu.
Dünyanın ilk rahim nakli ve Türkiye’nin ilk yüz ile çift kol nakli gibi birçok ulusal ve uluslararası başarıya imza atan Prof. Dr. Ömer Özkan, Akdeniz Üniversitesi’nden Türkiye Bilimler Akademisi’ne (TÜBA) Şeref Üyesi seçilen ilk akademisyen oldu.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz