Kepez’de temmuz ayı meclisi yapıldı

Antalya’da bir kişinin öldüğü 7 kişinin de yaralandığı teleferik kazası sonrası tutuklanan ve 11 Haziran’daki duruşmada tahliye edilen Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, ikinci kez belediye meclisini yönetirken mecliste tasarruf tedbirleri kapsamında üç derneğe tahsis edilen yerler geri alındı.

Kepez Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Mesut Kocagöz başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Kocagöz, cezaevinde olduğu süreçte verdikleri destekten dolayı meclis üyelerine teşekkür ederek, “İki aydır aranızda değildim, böyle bir şey yaşayacakmışız yaşadık ama bunu yürekten söylüyorum; hepinize tek tek yürekten teşekkür ederim. Hassasiyetinizi gördüm. Parti ayrımı gözetmeksizin muhtarlarım, tüm meclis üyesi arkadaşlarıma, basınımız, yüreğinde sevgi ve merhamet olan herkese tek tek teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız” dedi. 


Belediyenin özel ve Kamu bankalarından yapacağı borçlanmalara teminat mektubu ve kredi karşılık olarak temlik verme hususunda belediye başkanına yetik verilmesi konusunun görüşülerek Kocagöz’e yetki verilmesi konusu plan bütçe komisyonun havalesi oybirliği ile gerçekleştirildi. Hasta Yakınları Konukevi Ücretleri ise 1 günlük 120 TL’den 250 TL’ye çıkarılırken 0-6 yaş grubuna ücretsiz kullanım imkanı verildi. Sosyal Yardım Merkezi Çok Amaçlı Salon günlük kullanım ücreti bin 500 TL’den 7 bin TL’ye çıkarıldı. Ve Bilim Kampı ücreti günlük kullanım ücreti 250 TL’den 500 TL’ye çıkarıldı. 5 günlük kullanım ücreti bin TL iken 2 bin TL’ye yükseltildi. Gazi ve şehit yakınları ücretsiz olarak belirtildi. Oy çokluğu ile kabul edilirken AK Parti çekimser kaldı. 


EKOLOJİK KREŞ MÜJDESİ
Teomanpaşa, Özgürlük, Ahatlı, Sakarya, Varsak, Erenköy Nasrettin Hoca Kreş ve Gündüz Bakım Evleri şubeleri içinde geçerli olmak üzere faaliyetlerinin sürdürülebilmesi için kreş ve gündüz bakım evleri yönetmeliğini revize edilmesi AK Parti grubunun çekimser oy verdi. Karar oy çokluğu ile meclisten geçti. Kocagöz, kreşlere ek sınıflar yaptırdıklarını ve Kepez Kent Orman Parkı’ndaki kütüphaneye günlük giriş sayısı hakkında istatistik tutturduğunu ve giriş sayısını ‘sıfır’ olduğunu ifade etti. Yeni kreş müjdesi veren Kocagöz, “Kepez Kent Orman Parkı’ndaki Kütüphane atıl vaziyette biz buraya ekolojik kreş yapıyoruz” diye açıkladı. 


3 DERNEĞE TAHSİS İPTAL EDİLDİ
Gündemin 11’inci maddesinde bulunan, geçtiğimiz yıllarda ortak proje kapsamında 3 derneğe tahsis edilen yerlerin geri alınması ve Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne tahsis edilen yerin devamına dair yer alan karar ise oy çokluğuyla geçti. Antalya Urfalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Tüm Reklamcılar ve Ajanslar Derneği ve Türkiye Faal Fotbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği’ne geçmiş dönemde meclis kararıyla verilen yerlerin tahsisi, Tasarruf Tedbirleri kapsamında 3 yıl süreyle taşınmaz işlemleri durdurulduğundan, belediye hizmeti ve sosyal projelerde kullanılmak üzere yeni arsa ve bina alımı yapılamayacağından iptal edildi. AK Parti Meclis Üyesi Muhammed Emin İlhan komisyon raporunda AESOB’a verilen yerin devamını etmesi şartıyla onaylarken, tahsis edilen yerlerin geri alınmasına dair karara AK Parti Meclis Üyesi Yusuf İşeri ile birlikte ret kararı verdi. Kepez Belediye Meclisi, ağustos ayında yapılacak tatilin ardından 2 Eylül 2024 tarihinde gerçekleşecek.