KEPEZ'DE 6 KÖY PAZARININ YAPIMI BAŞLADI

Kepez Belediyesi'nin, çiftçiye ve üretime destek projesi olan köy pazarlarının yapımı başladı. Doğal ürünleri, doğrudan tüketiciyle buluşturacak olan butik pazarlar, ilçenin kırsal bölgesindeki 6 mahallesine inşa ediliyor.

Kepez Belediyesinden Büyükşehir Yasası ile köyden mahalleye dönüşen kırsaldaki yerleşim merkezlerindeki çiftçilere, pazar yeri desteği geldi. İlçedeki kapalı semt pazarlarına uzak olan kırsaldaki 6 mahalleye, üstü kapalı butik pazar yerleri yapılıyor. Kepez Belediyesinin, bölgeye ekonomik hareketlilik getirebilmek ve ilçedeki çiftçilerin ürünlerini, aracı olmada tüketicilerle buluşturabilmek amacıyla yatırım programına aldığı 'Köy Pazarı Projesi' hayata geçiyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün, 3. dönemi için vaat ettiği 123 proje arasında yer alan Köy Pazarı, çiftçilik faaliyetlerinin devam ettiği Başköy, Odabaşı, Kirişçiler, Çamlıca, Kızıllı ve Gaziler mahallelerine kazandırılıyor. Yüklenici firma, yapım ihalesinin yasal sürecinin kesinleşmesi ve yer teslimi sözleşmesinin imzalanmasından sonra pazar yerlerinin inşasına başladı.

HABER MERKEZİ