KEPEZ’DE KİTAP ŞÖLENİ

Kepez Belediyesi tarafından düzenlenen “4. Kepez Kitap Fuarı” kapılarını açtı. Kitap okumanın insan hayatında önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Yazıcı, “Meslek yaşamım boyunca bulunduğum her yerde çocuklarımızı kitapla buluşturmaya çalıştım” dedi.

Ahmet ARĞILLI/Bayram OKUDAN

Kepez Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 4’ncü Kepez Kitap Fuarı “Oku” temasıyla Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde kitapseverlere buluştu. Fuarın açılış törenine katılan Antalya Valisi Ersin Yazıcı burada yaptığı konuşmada, kitapla buluşulan her ortamın kendisinde heyecan yarattığını söyledi. Kitap okumanın insan hayatında önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Yazıcı, “Meslek yaşamım boyunca bulunduğum her yerde çocuklarımızı kitapla buluşturmaya çalıştım. Çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için hep bir gayret içinde oldum. Bu kapsamda Antalya’da AHENK Projesi başlattık. Kitap okumayı mottolaştırdığımız bu proje ile çocuklarımıza haftada 40 dakika kitap okuma saati zorunlu hale getirildi. İnanıyoruz ki, bu 40 dakika ateşleyici olup ilimizin kitap okuma mevcudunun kat ve kat üstüne çıkacak. Her şeyi beşer için yapıyoruz, insanoğlu için yapıyoruz. İnsanın merkezde olduğu bir dünyada insanların saygın, onurlu, toplumda, çevresinde itibar ediliyor olmasının olmazsa olmazı okuyan kişi olmasında yatıyor “diye konuştu.

“OKURYAZAR BULUŞMASINA KATKI SAĞLAYACAK”

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise, fuarın Türkiye’nin en önemli kitap fuarı olma yolunda emin adımlarla devam ettiğini vurguladı. Tütüncü, “10 gün boyunca 400’den fazla yayın evinin kitapları, kaynakları, eserleri vatandaşlarımızla buluşacak. 200’den fazla yazar imza günleri ve söyleşilerle güzel bir okuryazar buluşmasına katkı sağlayacak. Güzel bir kültürel etkileşimi de hep beraber burada yaşamış olacağız” ifadelerini kullandı.