KEPEZ’DE GERGİN MECLİS

Kepez Belediyesi, Ekim Ayı Devam Meclisi Başkan Hakan Tütüncü başkanlığında gerçekleşti. Gerginliğin hakim olduğu mecliste, birçok konu ele alındı. Belediyenin 2022 tahmini bütçesi 575 milyon TL olurken gündemde bulunan 6 madde oy birliği ile kabul edildi.

İrem GÜNEYBAZ

Kepez Belediye Meclisinin, Ekim ayı toplantısının 2. Birleşimi Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün başkanlığında gerçekleştirildi. Belediyenin 2022 tahmini bütçesi 575 milyon TL oldu. Başkan Tütüncü, belirlenen bütçenin yaklaşık yüzde 43’ünün yatırıma ayrıldığını belirtti.  Ayrıca gündemde bulunan 6 madde ise oy birliği ile kabul edildi.

TORPİL İDDİALARINI REDDETTİ

Bütçe planlaması maddesi esnasında söz hakkın isteyen CHP Meclis Üyesi Mustafa İlhan söz hakkı isteyerek, belediyeye işçi alımları konusunda Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü hedef alarak, torpil karıştırıldığı ithamlarında bulundu. Başkan Tütüncü’den CHP’li Meclis Üyesi İlhan’a cevap gecikmedi. Tütüncü, “Burada parti üyeliği aranmıyor. İş ilanlarını İŞKUR’dan veriyoruz. İş ilanları İŞKUR’un internet sitesinde de yayınlanıyor. Türkiye’nin her yerinde görünüyor. Biz bunları davet ediyoruz, hiçbir ayrıma tabi tutmaksızın. Mimar Sinan Kongre Merkezinde canlı yayınlarla noter kurasıyla alım yapıyoruz” ifadelerine yer verdi.

TÜTÜNCÜ’DEN TOKAT GİBİ CEVAP

Başkan Tütüncü, torpil iddialarını reddederek konuşmasına devam etti. Tütüncü, “Antalya’da bu şekilde objektif hareket eden bir tane daha belediye göstersinler bana, pek memnun olurum. Biz adam kayırmaktan değil, belediyeye personel alınacaksa adamı olanı değil, nasibi olanın girmesi konusunda büyük bir özveri gösteriyoruz. Hakkı teslim etmem gerekirse bu konuda ki en büyük desteği de, meclis üyesi arkadaşlarımdan alıyorum” şeklinde cevap verdi.