KEPEZ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’Nİ GEÇTİ

Son dönemlerde hep ele aldığımız konular Antalya Büyükşehir Belediyesi ağırlıklı oldu. Çünkü yaşanan ve yaşanmaya namzet hatalar bizi bu yöne itti. Fakat bu kentte skandalların yanında bir de yapılan çalışmalar var. İşte kent gündeminin merkezi konumuna gelen CHP’li Büyükşehir’in yapamadıklarını yapanları göz ardı ettik.

Yazar İhsan Fazıloğlu’nun “Kişinin söyleyecek şarkısı varsa dinleyici aramaz. Bilir ki söz meclise girerse çölde dahi bir dinleyeni çıkacaktır…..” dediği gibi imiş. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’den bahsediyorum. Bir arı gibi çalışıyor ve şarkı dizeleri gibi peş peşe güzel eserleri kente kazandırıyor. Kimi zaman sessiz derinden kimi zaman da milletin gözünün içine soka soka.

Tütüncü’nün 3’ncü kez göreve geldiği tarihten itibaren yani 1 Nisan 2019’dan bu yılın Haziran ayına kadar yaptığı çalışmalar. Şöyle yan yana sıralayayım istedim ama ne mümkün. 4 ekran yazı tuttu! Yazı derken icraatlar.  Kaba taslak şöyle bir göz attım yapılan çalışmalara. İçinde dev eserlerden klasik belediyecilik hizmetine kadar ne ararsan var. Yani bu dükkanda yok yok.

18 BÜYÜK ESER YAPILMIŞ

Şimdi bir tarafta CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi diğer yanda AK Partili Kepez Belediyesi. Biri Büyükşehir, diğeri şehrin parlayan yıldızı bir ilçe. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü 2.5 yılı aşkın sürede bir arı gibi çalışmış. Aslında öncesinde arı gibi çalışmış şimdi bal yapıyor desek daha doğru.

Efendim, Tütüncü’nün Kepez’i parlayın yıldız yapmasının göstergesi 18 dev eseri şehre kazandırmasında. Bunlar arasında en büyüğü DOKUMAPARK. Tabi bunun içinde yer alan Cemil Meriç Kütüphanesi, Bir Zamanlar Antalya Müzesi, Anadolu Şehitler Müzesi, Kepez Bilim Merkezi, Sahaflar Çarşısı yer alıyor.

Bir de CHP’lilerin Altınova’da söz verip başlanan cemevi inşaatını yarım bıraktıkları bölgeye yapılan ‘Pir Sultan Abdal Cem Evi’ni yazmadan geçmek haksızlık olur sanırım. Ancak bir de Gaziler ve Duacı Sosyal Yaşam Merkezleri, Kirişçiler Köy Pazarı, Erenköy Kreşi ile Teomanpaşa Kreş ve Etüt Merkezi açıldı. Devam eden 5 büyük eser daha var.

İnsana yapılan yatırımları say say bitmiyor. Belediye Sağlık Merkezine Tıp Merkezi ile şifa dağıtılıyor. 65 bin kişiye hizmet verilmiş.

PANDEMİDE BİLE DURMADILAR

Hani CHP’li belediyeler pandemiyi fırsat bilip ‘Yok şu kadar maske dağıttık, yok bu kadar kişiye yardım ettik’ naraları atıyorlardı ya. Kepez Belediyesi sesini çıkarmadan 1 milyon 633 bin 200 adet maske dağıtıp 95 bin yerde dezenfeksiyon uygulaması gerçekleştirmiş. 128 bin kişiye de vefa desteği sağlanmış. Sessiz ve derinden. Veren eli alan el görmemiş.

Yetmemiş, evde sağlık ve tedavi hizmeti kapsamında 31 bin 311 kişiye el uzatılmış. 34 bin 982 kişiye gıda, 24 bin 810 kişiye giysi, 2bin 328 kişiye ev eşyası 2 bin 166 kişiye de  yakacak yardımı yapılmış.  Tam kapanma sırasında çiftçinin elinde kalan patates soğan domates ve diğer sebzeler satın alınarak ihtiyaç sahiplerine dağıtmışlar. Yani Tütüncü ve ekibi her alanda Kepezli’nin yanında olmuş.

ESNAFA BÜYÜK JEST

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, koronavirüs belasından olumsuz etkilenen esnafın imdadına yetişen nadir belediye başkanlarından biri oldu. Salgından etkilenen belediye kiracılarından 2020 Mart-Nisan-Mayıs aylarında kira bedeli alınmadı. Ayrıca Aralık 2020 ve Ocak-Şubat-Mayıs-Haziran 2021 içinde faaliyetini durduran esnaftan kira bedeli alınmadığı gibi faaliyetine devam edenlerin de kiraları yüzde 50 indirildi.

Bir ilçe belediyesi olan Kepez yaparken, yerel iktidarda olan CHP sadece izlemekle yetinmiş.

YAPILACAK ÇOK İŞ VAR

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve ekibinin yaptıklarının sadece bunlar olmadığını belirteyim. Fen İşleri Müdürlüğü’nün yaptığı binlerce kilometre asfalt, yeni açılan uçak pisti gibi yollar, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından sayısı 100’e yaklaşan park ile bölge kazandırılan 232 bin 873 metre kare yeşil alan, yeni dikilen 73 bin 665 ağaç.

Sosyal ve kültürel faaliyetler de aynı diğer hizmetler gibi say say bitmiyor. Yapılan çalışmalarla şehrin dezavantajlı ilçesi adeta kültür merkezi gibi olmuş. Bu kadar iş yükünün içinde Hakan Tütüncü ve ekibi, sevimli dostlarımız sokak hayvanlarını unutmamış. Yemek atıklarından kedi-köpek maması üretilip sokak hayvanlarına dağıtımı sağlanmış. Yani lafta değil özde hayvan dostu olmuşlar.

Sera atıklarından gübre üretimi yapıp çiftçilere dağıtılmış. Yetmemiş, bölgede atıl haldeki araziler tarlaya dönüştürülmüş.  Kirişçiler’de kurulan Antalya Orman Çiftliği’ndeki 200 dönümlük alana ekilen buğdayın hasadını yapıp tohum olarak dağıtılırken bir de ekmek üretilip ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmış.

Yapımı devam eden işleri sıralamak bile istemedim. Çünkü birilerinin morali bozulur, yapmadıkları işlerden utanma duyguları kabarır diye. Geldiğimiz noktada, laf yerine iş üretilmiş olduğunu gördük. Buna karşılık sürekli eleştirdiğimiz Büyükşehir Belediyesi’nin 77 proje vaadinden hala neler yapıldığı bilmiyoruz.

Çünkü onlar laylaylom belediyeciliği peşindeler. Nasıl mı? Tıpkı gezen tavuk misali, ‘Gezen Sinema’ faaliyeti gibi.